Úvod Novinky Telekom uviedol nových sto minút, či neobmedzené volania pre Easy a Easy...

Telekom uviedol nových sto minút, či neobmedzené volania pre Easy a Easy Fix [Porovnanie]

4
Telekom sa rozhodol obohatiť svoje služby Easy a Easy Fix. Ich zákazníci si tak budú môcť zaplatiť za sto minút alebo neobmedzené volania.

Telekom predstavil celkom tri novinky a tými sú nasledujúce programy.

  • Neobmedzené volania do Telekomu a na pevné linky za 12€ (SMS číslo 12323 v tvare IN ZAP)
  • Neobmedzené volania do všetkých sietí za 33€ (SMS na číslo 12323 v tvare VOLAJ ZAP)
  • 100 voľných minút do všetkých sietí za 7€ (SMS na číslo 12323 v tvare VOLAJ100 ZAP)

Podľa hovorcu pre služby a financie Michala Korca by pri prípade aktivovania služby 100 minút a neobmedzených volaní v sieti Telekom nastala situácia, kde by sa najskôr minulo 100 predplatených minút.

Telekom týmto rozšíril svoje nové ponuky, ktorými sa snaží držať krok s konkurenciou. Nedávno totiž predstavil služby pre SMS správy a internet.

Pre internet platia tieto ponuky

Surf Max, ktorý platí pre Easy Free a Easy Time – 9€

  • Vďaka tomuto balíčku dostanete 2GB voľných dát, po prečerpaní však dôjde k zníženiu rýchlosti na 64 kb/s. Službu si môžete aktivovať pomocou SURFMAX ZAP.

Surf 500, ktorý platí pre Easy Free a Easy Time – 6€

  • Telekom Vás po aktitovaní tejto služby obohatí o 500MB voľných dát, po prečerpaní Vám však prestrihne káblik a budete odpojení. Svojim zákazníkom však pripomínajú, že si môžete zakúpiť Surf Max a káblik Vám opäť zapoja.

Internet v mobile 500, ktorý platí pre Easy Fix a staršie predplatné karty Easy – 6€

  • V tomto prípade dostávate opäť 500MB dát, po ktorých prečerpaní však budete platiť 10 centov za každý ďalší prečerpaný megabajt.

Neobmedzené SMSky do všetkých sietí – 7€

  • Za sedem eur sa potešíte neobmedzeným SMS správam do všetkých sietí, ktoré nepodliehajú FUP. To znamená, že ich skutočne môžete poslať toľko, koľko Vám prsty budú stačiť.

Čo sa týka konkurencie, tam je situácia viac menej vyrovnaná s miernymi cenovými výkyvmi.

Napríklad taký Orange Vám ponúkne neobmedzené hovory v Orangei za 6 eur na 7 dní, čo je v prepočte na mesiac 24 eur. Neobmedzené hovory do všetkých mobilných sietí ponúka za 9 eur na 7 dní, čo je v prepočte na jeden mesiac 36 eur. Ak sa však rozhodnete aktivovať službu s automatickým predlžovaním, balíčky budete mať každý týždeň lacnejšie o jedno euro.

O2 je na tom podobne, no narozdiel od Telekomu a Orange pri ňom môžete volať aj do Európskej únie.

Za 6 eur dostanete 50 minút, za 10 eur dostanete 100 minút, za 21 eur dostanete 300 minút a za 29 eur dostanete 500 minút. To by ste ale museli byť po vážnej nehode ovplyvňujúcej Váš zdravý rozum, keďže za 30 eur mesačne môžete získať neobmedzené hovory.

Ak máte všetkých známych len v O2, tak si môžete predplatiť 100 minút do O2 za 3 eurá mesačne alebo neobmedzené volania za 10 eur. Ak preferujete eSMS, tak tie si môžete predplatiť za 10 eur a k nim dostanete ešte aj 50 minút.

Celkovo je teda ponuka farebná, no poväčšine ide len o odtiene sivej a čiernej. Každopádne, každý si vyberie to svoje a to, čo mu vyhovuje najviac. Používate jeden zo spomenutých balíčkov? Ak áno, aké máte s nimi skúsenosti?

[poll id=“124″]

Zdroje: Tlačová správa, Mobilmania, Wikipedia