Úvod Aplikácie Ženský kútik Android aplikácií 5

Ženský kútik Android aplikácií 5

0

Pamätáte sa zo školy na rôzne koláže, ktoré ste tvorili na výtvarnej? Ja som to mala veľmi rada, keďže kresliť veľmi neviem, vystrihovať a lepiť mi išlo oveľa lepšie. Dnes už nevystrihujem obrázky, ale fotím fotky a rada ich upravujem. Mobily v dnešnej dobe ponúkajú celkom dobrú kvalitu, vďaka instagramu sa nejeden z nás cíti ako „fotograf“.  Aplikácií na úpravu fotiek je ozaj neúrekom. Ale čo tak vtipné, veselé , farebné koláže?

Priznám sa hneď na začiatku, ak máte tablet rovno si to nainštalujte tam, predsa len čím väčší displej, tým lepšie a pri tejto aplikácii to platí dvojnásobne.

Pic Collage ponúka tvorbu vlastných koláži z fotiek a obrázkov.  Počet fotiek alebo obrázkov v jednej koláži nie je obmedzený. Ich usporiadanie takisto nie. Každú fotku je možné rôzne upravovať a presúvať po danej ploche koláže. Jednotlivé fotky je možné dávať do popredia ako Vám to vyhovuje.

Čo všetko sa dá v Pic Collage robiť?

  1. Meniť pozadie – nachádzajú sa tu prednastavené obrázky z ponuky, ale je možné si stiahnuť vlastné z netu alebo vybrať fotografiu a zvoliť ju ako pozadie.
  2. Samotné fotky sa dajú orezať a keď píšem orezať, tak myslím doslovne orezať, ako len chcete. To znamená, že čiary sú vedené vlastnou rukou, žiadne prednastavené tvary. Ďalej je možné fotografiu zmenšiť, zväčšiť a samozrejme danú fotografiu upraviť.
  3. Je možné pridávať text, pri ktorom si volíme typ písma aj farbu.
  4. Na obrázky je možné lepiť rôzne nálepky ako poznáme z iných foto aplikácií.
  5. Fotografie rozmiestňujeme po celej ploche rôzne ako chceme. Tu by som mala negatívnu poznámku, ktorá sa týka rozmiestňovania a to, že s fotografiami narábame prstami a niekedy je naozaj obtiažne nastaviť fotografiu rovno, trafiť sa do plánovanej polohy. Možno by sa zišli nejaké prednastavené šablóny.

[fve]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ICu_Bm6Txsc[/fve]

Inak je aplikácia jednoduchá, chce to len trošku cviku naučiť sa pohybovať s jednotlivými obrázkami. Po úvodných nepodarkoch sa mi podarili aj niektoré celkom vydarené koláže, ale ako som už písala na začiatku, chce to mať dostatočne veľký displej a nabrať zručnosti. Myslím, že za vyskúšanie to  stojí. Fotografie je možné zdielať rovno na všetky sociálne siete.

[app]com.cardinalblue.piccollage.google[/app]