Úvod Novinky Rozbor: 7 palcové Android tablety sú najobľúbenejšie

Rozbor: 7 palcové Android tablety sú najobľúbenejšie [ANKETA]

5

Animoca je cross-platformový vývojár aplikácií, ktorý sa zaoberá hlavne vývojom zábavných aplikácií pre smartphony a tablety. Pomocou zozbieraných informácií z 978,000 mesačných používateľov boli schopní vďaka informáciám o podielu na trhu vypočítať, že na svete sa pohybuje približne 75 miliónov Android tabletov. Z dvanástich najpoužívanejších tabletov je v prvej šestke najpoužívanejších až päť 7 palcových a len jeden 10 palcový. Najpoužívanejšie sú tablety od Samsungu, na prvom mieste sa umiestnil Samsung Galaxy Tab 2 7.0 s 11.8% a na druhom mieste skončila jeho 10.1 palcová verzia.

Ďalšie štyri zariadenia sú všetky sedem palcové. Všetky zo spomínaných zariadení však zapadajú do cenovej kategórie okolo €200, čo je podľa všetkého veľmi populárna cena pre takéto veľké tablety.

7palcov

Android tablety dokonca prinútili aj výrobcov rôznych iných operačných systémov zmeniť stratégiu. Len si spomeňte na Apple iPad Mini, ktorý podľa predstaviteľov Apple síce „nespadá“ do 7 palcovej kategórie, no úspešný je podobne veľmi ako Nexus 7. Najnovšie správy ďalej hovoria o tom, že 7 palcový tablet už pripravuje aj Microsoft. Aký názor máte vy? Sú lepšie 7 alebo 10 palcové tablety a prečo? Tešíme sa na Vaše postrehy.

[poll id=“107″]

Zdroj: Animoca via PhoneArena