Úvod Novinky Larry Page, Google CEO: 750 miliónov aktivovaných Android zariadení, 25 miliárd stiahnutých...

Larry Page, Google CEO: 750 miliónov aktivovaných Android zariadení, 25 miliárd stiahnutých Android aplikácií z Google Play

0

Jeden zo zakladateľov megakorporácie Google, Larry Page, včera zverejnil na oficiálnom Google blogu zopár zaujímavých informácií a noviniek. Svoje slová venoval predovšetkým aktuálnej štatistike okolo Androidu a taktiež nezabudol spomenúť ani odchod Andyho Rubina z vedenia Android tímu, ktorého nahradí Sundar Pichai.

750 miliónov aktivovaných Android zariadení

Za zmienku stojí nepochybne informácia, hovoriaca o partnerstve Google s výrobcami Android zariadení, ktorých počet smelo presahuje číslo 60. Zažratí Android fanúšikovia určite sledujú aj obrovské čísla, hovoriace o množstve aktivovaných zariadení s operačným systémom Android. Tie najaktuálnejšie štatistiky tvrdia, že vo svete bolo aktivovaných už cez 750 000 000 týchto Android zariadení! A aby toho nebolo málo, obchod Google Play sa môže pýšiť počtom 25 000 000 000 stiahnutých Android aplikácií, čo je naozaj nemalé číslo.

25 miliárd stiahnutých Android aplikácií z Google Play

Ďalšia novinka tohto týždňa je o „otcovi“ obľúbeného operačného systému Android. Andy Rubin tak odchádza z pozície vedenia Android tímu a bude pracovať na iných projektoch. Vo vedení Android tímu ho nahrádza Sundar Pichai, ktorý stojí za vývojom operačného systému Chrome a aplikácií. Zaujímavosťou však je, že Sundar bude viesť Android tím zároveň s ďalšou prácou na Chrome OS. Čo by to mohlo znamenať? Moja intuícia hovorí o prepojení týchto dvoch operačných systémoch, čím by vznikli produkty, smartfóny/tablety/počítače a iné, s jednotným operačným systémom, ktorý by mal jeden obchod s aplikáciami, či hrami a podobné užívateľské prostredie na každom zariadení. Takto jednotný operačný systém so silnými základmi, by mohol prilákať ešte väčšie množstvo šikovných vývojárov, čím by sa zlepšila kvalita ponuky súčasných Android aplikácií.

Larry Page zároveň označil tieto zmeny vo vedení ako ďalšiu, novú etapu v Google. Uvidíme teda, aké ovocie to pre nás prinesie, osobne som plný očakávaní.

Zdroj: googleblog.blogspot.sk via androidpolice.com
Foto: googleblog.blogspot.sk