Úvod Novinky Google Google prepustí 10 percent zamestnancov Motoroly

Google prepustí 10 percent zamestnancov Motoroly

0

Keď Google v roku 2011 odkúpil Motorolu, začalo jarné upratovanie. Minulý október prepustil 4,000 zamestnancov, čo je približne 20 percent z celkového počtu. Vyzerá to však tak, že takéto čistky nestačili, keďže Wall Street Journal informuje o ďalšom prepúšťaní, tentokrát s magnitúdou 1,200 pracovných miest, čo tvorí približne 10 percent všetkých zamestnancov. Hovorca pre Motorola povedal:

Toto prepúšťanie je len pokračovaním znižovania stavov, ktoré sme ohlásili ešte minulé leto. Je jasné, že pre zamestnancov to môže byť veľmi ťažké, no sme odhodlaní im pomôcť najlepšie ako vieme.

Podľa emailu, ktorý bol odoslaný celej spoločnosť a ktorý nakoniec skončil aj v WSJ si spoločnosť myslí, že jej výdaje v krajinách v ktorých nie sú konkurencie schopní sú príliš vysoké a že strácajú peniaze. V emaily sa okrem toho píše: „aj napriek tomu, že sme optimistickí ohľadom produktov, ktoré sa momentálne pripravujú, stále máme pred sebou ťažké skúšky.“

Google nedávno označil pripravované Motorola zariadenia ako také, ktoré neohúria. Celý cyklus navrhnutia zariadenia trvá až 18 mesiacov a tak sa nemôžeme čudovať, že sme zatiaľ nevideli žiadne zmeny.

Zdroj: WSJ via The Verge