Úvod MWC 2013 To najlepšie z Mobile World Congress 2013

To najlepšie z Mobile World Congress 2013 [1. deň]

0

Prvý deň zbehol ako voda a tak je načase zrekapitulovať všetko, čomu sme sa potešili, z čoho sme ostali sklamaní a čo nás úplne prekvapilo. Dnešný deň bol priam nabitý veľkými udalosťami, či už z tábora konkurencie alebo z toho nášho, kde nechýbal ani čarodejník, ani kórejčan plný entuziazmu a samozrejme ani kopec zariadení, ktoré zaplnili celú výkonnostnú škálu, od low-end až po high-endy.

Bez ďalších zbytočne prehodených slov sa teda poďme pozrieť na To najlepšie z Mobile World Congress.

NAJVÄČSIE NOVINKY

VŠETKY NOVINKY

lgoptimusgpro2LG Optimus G Pro oficiálne predstavený

To, že spoločnosť LG dnes oficiálne predstaví ich novú vlajkovú loď s názvom Optimus G Pro nebolo žiadnym tajomstvom. Jedná sa o model s naozaj špičkovými parametrami a štýlovým dizajnom, ktorý má za úlohu priamo atakovať top zariadenia Samsungu a vzhľadom na danú špecifikáciu by to nemal byť problém.


nvidiategra4Nvidia Tegra 4: prvé výsledky z benchmarkov

Nvidia svoj nový čip síce predstavila ešte minulý mesiac na CES 2013, no až teraz nám dáva príležitosť otestovať čo sa v ňom skutočne skrýva. O skúšku ohňom sa postarali tri z najznámejších Android benchmarkov a tak sa prvý krát dozvieme, čo dokáže nový štvor-jadrový procesor Cortex-A15 s 72 jadrovým grafickým čipom.


lenovok900Na prvý dotyk: Lenovo K900 s Intel procesorom

Novinky z Mobile World Congress 2013 sa pomaly ale isto začínajú rozbiehať a pridávať na tempe, no predtým, než sa pustíme do konferencie Asusu a ZTE si poďme pripomenúť Lenovo K900. Možno Vám tento názov niečo hovorí a vôbec sa nemýlite. Toto zariadenie bolo predstavené ešte na CES 2013, kde však bolo vystavené len za sklom. Redaktori Phandroid, ktorí sú na mieste konanie veľtrhu si ho poriadne poobzerali.


padfoneinfinityAsus predstavil PadFone Infinity

Asus práve predstavil ich najnovší PadFone, Padfone Infinity, o ktorom sme Vám už dnes dali vedieť. Podobne ako predchádzajúce modely, PadFone je Android smartphone, ktorý sa dá prepojiť s Pad stanicou, ktorá má 10.1 palcový displej a poskytuje väčšiu baterku.


asusfonepadAsus predstavil 7 palcový FonePad, tablet pomocou ktorého si aj zatelefonujete

Asus na Mobile World Congress predstavil 7 palcové zariadenie s názvom Fonepad. Zariadenie beží pod Android 4.1 Jelly Bean a používa procesor Intel Atom Z2420 s možnosťou príjmať hovory vďaka 3G. Asus Fonepad vybavil s 1.2MPx predným fotoaparátom a 3MPx zadným fotoaparátom. Jeho sedem palcový displej zobrazí rozlíšenie 1280 x 800 a o plynulosť sa postará 1GB RAM.


videodiscoverySamsung Video Discovery premení Váš tablet na obrovský TV ovládač

Samsung prednedávnom predstavil tablet Galaxy Note 8.0, ktorý disponuje IR vysielačom (IR Blaster), vďaka ktorému máte možnosť ovládať mnohé televízie, set top boxy, či iné zariadenia, s ktorými bude možné tablet prepojiť. Spolu s hardwarovou funkcionalitou Samsung pripravil aj software v podobe novej aplikácie Video Discovery. Redaktori z The Verge boli na mieste, aby vyskúšali ako táto novinka funguje.


zte-grand-memo-android-phablet-05,7 palcový ZTE Grand Memo so Snapdragon 800 oficiálne predstavený

Čínsky výrobca ZTE nenechal nič na náhodu a predstavil vlastného kríženca medzi smartfónom a tabletom s názvom Grand Memo. Konkurovať by mal Galaxy Note 2 od Samsungu alebo zariadeniu Optimus G Pro od LG.