Úvod Výrobcovia Asus Samsung Galaxy Note 8.0 vs Nexus 7 vs iPad mini – Porovnanie...

Samsung Galaxy Note 8.0 vs Nexus 7 vs iPad mini – Porovnanie špecifikácií

3

Či už sa Vám malé tablety páčia alebo nie, výrobcovia sa rozhodli, že sa im v tomto poli oplatí bojovať o priazeň spotrebiteľov a tak malé tablety začali vyrábať takmer všetci.

V dnešnom porovnaní sme proti sebe postavili novo-predstavený Samsung Galaxy Note 8.0, obľúbený Nexus 7 a z konkurencie sme museli vybrať iPad mini.

Zámer Samsung je jasný hneď na prvý pohľad. Snažia sa o to, aby bol ich tablet čo najtenší a najľahší, no pritom musí zvládnuť do svojho tela skryť S Pen. Galaxy Note 8 je o niečo ľahší a tenší než Nexus 7 aj napriek tomu, že má z trojice tabletov najväčší displej. Rozlíšenie na Galaxy Note 8 je rovnaké ako na Nexus 7, no hodnota ppi je logicky o niečo nižšia, keďže sa rozlíšenie muselo prispôsobiť o niečo väčšiemu displeju.

Čo sa týka výpočetnej sily, 1.6GHz Exynos 4 nie je najrýchlejším procesorom na svete, no bez problémov zvládne všetko, čo mu hodíte „pod nohy“. Okrem toho ponúk 2GB RAM, čo je štyri krát viac, než ponúka iPad mini a microSD slot pre rozšírenie pamäti.

Pridajte si k tomu 4,600mAh baterku a máte mix špecifikácií a funkcionality, ktorý ohúri nejedného potenciálneho zákazníka. Nižšie už nájdete samotné porovnanie.

[table id=6 /]

Zdroj: PhoneArena