Úvod MWC 2013 Samsung Galaxy Note 8.0 oficiálne predstavený, prichádza s vylepšeným S Pen

Samsung Galaxy Note 8.0 oficiálne predstavený, prichádza s vylepšeným S Pen

5

Po mesiacoch špekulácií a niekoľkých fotkách, ktoré zablúdili na internety Samsung konečne oficiálne predstavil nový prírastok do „Note“ rodiny, Galaxy Note 8.0. Tento tablet ponúka 8 palcový displej s rozlíšením 1280 x 800, čo mu dáva rozlíšenie 189ppi, ktoré je veľmi podobné, no o niečo vyššie, než jeho hlavný rival, iPad mini.

Čo sa týka jeho „vnútorností“, Galaxy Note 8.0 žije vďaka 1.6GHz procesoru Exynos 4 Quad ARM Cortex-A9. V tomto mu sekundujú 2GB RAM a 16/32GB vnútornej pamäti. Elektráreň, ktorá toto všetko poháňa má kapacitu 4,600mAh.

Ak by ste si s Galaxy Note 8.0 chceli niečo odfotiť, môžete tak spraviť vďaka 5MPx fotoaparátu a ak chcete odfotiť seba, k dispozícii budete mať 1.3MPx fotoaparát. Ak by Vám vnútorná pamäť nestačila, budete mať možnosť si ju rozšíriť pomocou microSD karty.

Galaxy Note 8.0 si však nikto nekúpi len kvôli tomu, že má možnosť rozšíriť si pamäť pomocou microSD karty. Láka nás hlavne prítomnosťou S Pen, teda stylusu, ktorý je ešte „múdrejší“ než ten, ktorý má Galaxy Note II.

Samsung Galaxy Note 8.0 využíva Android 4.1.2 Jelly Bean, no Samsung nič nenechal na náhodu a Galaxy Note 8.0 až po zuby vybavil všetkým, na čom doteraz tak tvrdo pracoval. Nájdete na ňom ten napríklad funkcie ako multi-window, pop up play, či smart play.

Samsung tablet optimalizoval aj pre čítanie e-kníh, tým, že jeho LCD displej automaticky nastaví na najoptimálnejšie nastavenia. Spolu s aplikáciou Smart Remote, ktorá funguje ako TV program ako aj TV ovládač vďaka IR Blaster, ktorým tablet disponuje ide o skutočného pomocníka.

Dostupnosť Galaxy Note 8.0 sa po celom svete líši. V Európe by mal byť dostupný už v druhom štvrťroku (apríl – jún). Dostupná bude aj HSPA+ verzia, pomocou ktorej budete vedieť aj telefonovať. O cene zatiaľ nič nevieme, čo však hovoríte na toto zaujímavé zariadenie?

[nggallery id=256]

Zdroj: PhoneArena