Úvod MWC 2013 Nvidia Tegra 4: prvé výsledky z benchmarkov

Nvidia Tegra 4: prvé výsledky z benchmarkov

0

Nvidia svoj nový čip síce predstavila ešte minulý mesiac na CES 2013, no až teraz nám dáva príležitosť otestovať čo sa v ňom skutočne skrýva. O skúšku ohňom sa postarali tri z najznámejších Android benchmarkov a tak sa prvý krát dozvieme, čo dokáže nový štvor-jadrový procesor Cortex-A15 s 72 jadrovým grafickým čipom.

Výsledok z AnTuTu je vyšší, než sme predpokladali, keď z neho vyliezlo skóre 36,000, Quadrant 2.0 prekročil 16,000 a offscreen Egypt z GLBenchmark na 1080p dokázal bežať na 57fps. Ako redaktori z The Verge správne poznamenali, ide o syntetické testy, ktoré pre skutočný svet vôbec nie sú dôležité. Ak ste však jeden z tých, ktorým záleží na tom koľko bodov dosiahnu v benchmarkoch, začnite šetriť na Nvidia Tegra 4.

Čo však bolo na celom tomto „benchmarkovaní“ veľmi divné bol fakt, že zariadenie, na ktorom tieto testy púšťali vyzeralo ako stavebnica pre kórejcov. Nvidia síce predstavila ich nový projekt Shield a dokonca aj tablet od Vizio, ktorý by mal byť prvým tabletom s Tegra 4, no vyzerá to tak, že na to, kým sa tieto zariadenie dostanú do obchodov si ešte chvíľu budeme musieť počkať.

[nggallery id=262]

Zdroj: The Verge