Úvod MWC 2013 Na prvý dotyk: YotaPhone a jeho druhý LCD/E displej

Na prvý dotyk: YotaPhone a jeho druhý LCD/E displej

4

O tomto zaujímavom kúsku sme informovali ešte na tohtoročnom CES 2013 v Las Vegas, kde ho objavili redaktori z AndroidPolice. Teraz sa nezvyčajnému ruskému smartphonu na zúbok pozrel redaktor z Phandroid. Rozhodne nejde o prvý Android smartphone s dvomi displejmi, no ide o prvý smartphone, ktorý si za druhý displej vybral LCD/E, ktorý šetrí baterkou.

YotaPhone disponuje 4.3 palcovým 720p displejom, aktualizovaným štvor-jadrovým procesorom Snapdragon S4, 2GB RAM, 12MPx fotoaparátom a ak by Vám to nestačilo, tak sa môžete pripraviť na stock Android Jelly Bean! Na telefóne nájdete pár špecifických aplikácií, ktoré využívajú funkcionalitu druhého displeja a výrobca prisľúbil, že už čoskoro vydajú API, aby všetci vývojári mohli pridať podporu aj pre tú ich aplikáciu.

[youtube]7EJSN42JdWg[/youtube]

YotaPhone sa začne predávať koncom druhého štvrťroku a to priamo v jeho rodnej zemi, v Rusku. To, či sa zariadenie dostane aj na Slovensko sa budeme snažiť zistiť, no zatiaľ do komentárov môžete napísať, či sa Vám páči takýto koncept a či by ste nad takýmto zariadením reálne uvažovali.

[nggallery id=269]

Zdroj: Phandroid