Úvod MWC 2013 Na prvý dotyk: Nvidia Phoenix je predstava Nvidie o päť palcovom smartphone...

Na prvý dotyk: Nvidia Phoenix je predstava Nvidie o päť palcovom smartphone s Tegra 4i

1

Minulý týždeň Nvidia predstavila niečo, čo je pre firmu ako takú extrémne dôležité. Predstavili totiž čip, ktorý kombinuje procesor s LTE modemom. Volá sa Tegra 4i a ide o odpoveď na dominanciu Qualcommu na poli mobilných čipov. Nvidia by bez integrovaného LTE proti Qualcommu nemala absolútne žiadnu šancu. V druhej dekáde 21. storočia je chýbajúce LTE v high-end zariadeniach, pre ktoré je Tegra 4 určená veľkou nevýhodou, ktorá by firmu mohla stáť obrovské zisky. Nvidia má s novým čipom veľké ambície. Chce ponúknuť high-end špecifikácie za mid-range ceny. A Nvidia Phoenix má ísť ostatným výrobcom príkladom.

Ide o ich pokus presvedčiť výrobcov, že Tegra 4i je pre nich vhodná aj pomocou „hypu“, ktorý môžu vyvolať potenciálni zákazníci. Ide o 5 palcový 1080p smartphone s obrovským 13MPx senzorom, ktorý sa postará o predstavenie výkonu Tegra 4i (ktorý je len o chlp nižší, než pri klasickej Tegra 4).

Čo sa týka samotného zariadenia, to je spracované presne tak, akoby ste od testovacieho modelu očakávali. Ide o plastové telo, ktoré nie je domyslené ani „vyhladené“ (o čom svedčia pár navigačným tlačidiel). Na vábenie zákazníka svojím vzhľadom však ani nebol stvorený.

Softwarovo však na tom Nvidia Phoenix nie je oveľa lepšie. Chýba mu optimalizácia, čo sa prejavilo v zasekanom užívateľskom rozhraní, ktoré má ešte ďaleko k tomu, čo momentálne ponúka Tegra 3. Ide však o dôležitý krok vpred, ktorý Nvidia potrebovala ako soľ a tak budeme zvedaví na to, či si od nich niekto Tegra 4i objedná alebo či výrobcovia opäť zamieria do obchodu s dráčikmi.

[nggallery id=263]

Zdroj: The Verge