Úvod Výrobcovia Hewlett-Packard Na prvý dotyk: HP Slate 7 je tablet od HP, na ktorom...

Na prvý dotyk: HP Slate 7 je tablet od HP, na ktorom nie je nič nezvyčajné

4

HP práve oznámil, že sa znovu vracia na tabletovú scénu, no tentokrát si namiesto webOS vybral Android. Slate 7 je úplne obyčajný sedem palcový tablet, ktorý disponuje špecifikáciami, na ktorých, tak ako na jeho spracovaní nie je nič zaujímavé. Za $169/€128 dostanete Android tablet, ktorý je poháňaný 1.6GHz ARM Cortex-A9 procesorom, ktorý je vyrobený zatiaľ neznámym výrobcom, LCD displej s rozlíšením 1024 x 600 a 1GB RAM. Na tablete nájdete aj štandardné vybavenie v podobe Wi-Fi, Bluetooth 2.1, 3.1MPx zadný fotoaparát a 8GB vnútornej pamäti, ktorá sa dá rozšíriť vďaka microSD slotu.

Keďže na tablete beží stock Android 4.1 Jelly Bean, jediným rozdielom medzi nimi bude novšia verzia Androidu na Nexus 7, microSD slot a Beats Audio, ktorý je pod reproduktormi, na spodku tabletu. Nejde o veľký rozdiel, hardwarovo, no software a podpora je niečo úplne iné. HP sa to snaží vykompenzovať nižšou cenou, ktorá možno zavonia firmám. Plast, ktorý je na zadnej strane tabletu je matný a aj napriek tomu, že Vám dáva istotu, že sa Vám tablet nevyšmykne, pôsobí veľmi lacno.

Podľa redaktorov z The Verge je celkový zážitok z používania adekvátny sedem palcovému tabletu a podobne ako Lenovo, ani HP sa nesnaží od stock Androidu akokoľvek odlíšiť. Jediným jeho cieľom bolo vytvoriť tablet, ktorý je lacnejší, než Nexus 7.

[nggallery id=260]

Zdroj: The Verge