Úvod Aplikácie Facebook údajne pripravuje aplikáciu, pomocou ktorej budeme môcť sledovať polohu našich priateľov

Facebook údajne pripravuje aplikáciu, pomocou ktorej budeme môcť sledovať polohu našich priateľov

3

Minulý rok Facebook spustil aplikáciu pod názvom „Find Friends Nearby“, ktorá nám mala prekvapujúco pomôcť nájsť kamarátov v našom okolí. Len týždeň po jej spustení bola stiahnutá z dôvodu niekoľkých sťažností, ktoré celkom správne tvrdili, že môže byť zneužitá „stalkermi“ pre sledovanie ich obetí. Server Bloomberg teraz informuje o tom, že modrý gigant znovu pracuje na aplikácii, ktorá bude sledovať polohu Vašich kamarátov.

Pri stiahnutí „Find Friends Nearby“ Facebook poznamenal, že nešlo o finálnu aplikáciu. Šlo o niečo, čo testovalo pár programátorov. Bloomberg informuje o tom, že tentokrát to už má Facebook pripravené poriadne a že funkciu predstaví v novej aplikácii. Nová aplikácia bude na Google Play a iTunes uvedená v strede budúceho mesiaca a predstaví aj nové možnosti, ktoré Facebooku pomôžu zarobiť na ich úžasnej komunite veľkej 1 miliardu.

Tím za novou aplikáciou má na starosti Peter Deng, ktorý sa k Facebooku v roku 2007 pridal po tom, ako pracoval v Google. K Facebooku sa pridal aj programátor z Glancee, z projektu, ktorý sa zaoberal sledovaním polohy. V decembri 2011 Facebook odkúpil Gowalla, sociálnu sieť, ktorá sa špecializovala na sledovanie polohy. Facebook teda tím poskladal poriadny, teraz už je to len na tom, ako kvalitne spracujú aplikáciu a aké využitie si nájde v každodennom živote.

Zdroj: Bloomberg via PhoneArena