Úvod Výrobcovia Asus Asus predstaví full HD Asus Padfone Infinity a 7 palcový Fonepad

Asus predstaví full HD Asus Padfone Infinity a 7 palcový Fonepad

0

Tlačová konferencia Asusu na MWC 2013 sa práve začala, no my už máme celkom dobrú predstavu toho, čo na nej predstavia. Túto predstavu sme už mali niekoľko dní/týždňov, keďže Asus, podobne ako HTC nie je veľmi dobrý v utajovaní informácií o ich pripravovaných zariadeniach.

Začnime teda novým Padfonom. Volá sa Padfone Infinity a ponúkne vcelku zaujímavé vylepšenie oproti Asus Padfone 2, ktorý sme len nedávno zrecenzovali.

Na pol tablet, na pol telefón ponúkne 5 palcový smartphone s 1080p displejom a 4G LTE konektivitou a to vďaka jeho 1.7GHz procesoru Snapdragon S4 Pro, ktorý sa bude dať vložiť do 10.1 palcovej stanice, ktorá taktiež príde (konečne) s full HD panelom.

Asus-Padfone-Infinity

Asus Padfone Infinity

Či bude mať zariadenie úspech bude záležať na troch hlavných faktoroch. Prvým je samozrejme cena. Ak mu cenu nastavia tak, ako prvému a druhému Padfonu, nemôžu čakať masívne predaje. Predsa len, nie všetci sú ochotní zaplatiť okolo €1,000 za jedno (aj keď sú to v podstate dve) zariadenie. Ak by sa Asus rozhodol zariadenie naceniť povedzme do €600, som si istý, že by prilákal viac ľudí.

Ďalším faktorom je rýchlosť, akou sa dostane na trh. O zariadeniach píšeme hneď pri ich predstavení, no ako to už zvykom býva, predávať sa vždy začnú až o pár mesiacov. Posledným bodom, ktorý je nutné zvládnuť na výbornú je marketing. Pozrite sa na Samsung a jeho neúprosné reklamy, ktoré preslávili Galaxy S III.

Očakávame aj predstavenie nového zariadenia, ktoré sa funkcionalitou bude tak trošku podobať na Galaxy Note 8.0, no bez stylusu. Pôjde totiž o sedem palcový tablet, z ktorého si budete môcť zatelefonovať. Zariadenie poskytne HD displej (pravdepodobne len 720p) a kovovú konštrukciu.

Asus-Fonepad

Asus Fonepad

Teraz, keď už viete čo očakávať sa stačí pohodlne usadiť a pozerať tlačovú konferenciu, na ktorej sa ukáže, či sme mali pravdu.

Zdroj: The Verge