Úvod CES 2013 TYLT Vu: Bezdrôtová Qi nabíjačka, ktorá skutočne funguje

TYLT Vu: Bezdrôtová Qi nabíjačka, ktorá skutočne funguje [CES 2013]

10

Ak ste niekedy vyskúšali bezdrôtové nabíjanie, určite mi dáte za pravdu, že je výborné. Už žiadne strkanie microUSB káblika do slotu. Stačí jednoduché položenie na základňu a telefón sa automaticky začne nabíjať. Bezdrôtové nabíjanie existuje už pár rokov, no v poslednom čase sa o ňom začalo hovoriť hlavne kvôli Nexus 4, ktorý je takéhoto nabíjania schopný.

Veľkým problémov bezdrôtových nabíjačiek je fakt, že smartphone má v sebe zabudovanú indukčnú cievku, vďaka ktorej je takéto nabíjanie možné, no to znamená, že telefón musí byť na stanici položený presne na milimeter. Pohnite ho a nabíjanie prestane, krivo sa na neho pozrite a nabíjanie prestane.

1 2

Tento problém vyriešila nabíjačka TYLT Vu, ktorá ma vo svojej konštrukcii ukrytých niekoľko takýchto cievok, čím odstránili problém s presným položením. Táto nabíjačka zvláda telefón nabiť aj dole hlavou a dokonca aj vtedy, keď je položený na boku.

Ako som už spomenul niekoľko krát, CES 2013 je prekliate miesto keď jedná o ceny. Vyzerá to tak, že nikto vlastne nevie, koľko budú stáť ich produkty.  Snáď sa cenu, vrátane dostupnosti dozvieme už čoskoro. Aké sú Vaše skúsenosti s bezdrôtovým nabíjaním?

Zdroj: AndroidPolice