Úvod Novinky Slovensko spúšťa bezkontaktné platby pomocou NFC

Slovensko spúšťa bezkontaktné platby pomocou NFC

10

Tatra banka v spolupráci s O2 spúšťajú ako prví na Slovensku bezkontaktnú platbu pomocou technológie NFC (Near Field Communication). Platba pomocou NFC sa v západných krajinách udomácnila hneď po príchode technológie NFC. Fungovanie je jednoduché, stačí len priložiť mobil k terminálu a do jednej sekundy sa uskutoční platba.

Video

[youtube]e6yzO2cC4Ww[/youtube]

Ak budete platiť za nákup v hodnote €20 a viac, budete nútení zadať svoj PIN. Ak to bude pod €20, platba prebehne bez zadania PIN.

Ak však chcete mať maximálnu istotu, povoliť sa dá manuálna platba, pri ktorej budete musieť zadať PIN pri každej transakcii. PIN si viete zmeniť zadarmo, priamo z Vášho mobilu. Aby ste však mali úplnú istotu, telefón je limitovaný na transakcie v maximálnej výške €60 bez zadania PINu. Po prekročení tohto limitu bude potrebné overenie v podobe zadania PINu.

nfc

Na trhu je čoraz viac a viac zariadení, ktoré podporujú NFC technológiu, no Tatra banka a O2 podporujú zatiaľ len dve a to Samsung Galaxy S3 a Samsung Galaxy Mini 2. Ak vlastníte jeden z týchto telefónov, stačí navštíviť O2 predajňu, kde Vám Vašu SIM vymenia (čítaj predajú) priamo na mieste. Okrem toho samozrejme treba navštíviť aj Tatra banku a službu si aktivovať.

Čo hovoríte? Je tu niekto, kto si NFC platbu aktivuje?

Zdroje: Tatra Banka, O2