Úvod CES 2013 Nvidia predstavila Project Shield, 5 palcový handheld, ktorý príde v druhom kvartáli...

Nvidia predstavila Project Shield, 5 palcový handheld, ktorý príde v druhom kvartáli 2013

5

Nvidia práve predstavila nové hracie zariadenie, ktoré nazvali Project Shield. Project Shield je poháňaný procesorom Tegra 4 a umožní Vám užiť si hry v kvalite, na ktorú sme momentálne zvyknutí zo zariadení ako PlayStation alebo Xbox. Procesor, ktorý Project Shield poháňa je na externé displeje schopný pretlačiť 4K video a to všetkou pomocou HDMI.

Okrem toho je Project Shield vybavený novým systémom pre spracovanie zvuku, ktorý konkuruje Beats Audio na notebookoch. Chýbať samozrejme nesmie ani baterka o kapacite 33Wh, čo vystačí na päť až desať hodín hrania alebo 24 hodín prehrávania HD videa. Project Shield sa pýši 720p Retinal multitouch displejom s pixelovou hustotou 294ppi. Zariadenie disponuje microSD slotom.

[youtube]93L_lo-s5rU[/youtube]

Project Shield beží pod Android a to čistým Androidom bez akejkoľvek nadstavby. Samozrejme na ňom nájdeme Google aplikácie ako Gmail a Obchod Play.

Okrem toho, že si na „Shielde“ budete vedieť pustiť všetky Android hry a hry z Tegra Zone si pre nás Nvidia pripravila prekvapenie. Ak je Vaše PC vybavené grafickou kartou GeForce GTX 650 a vyššou, budete si môcť pomocou Wi-Fi streamovať všetky hry, ktoré máte na svojom počítači.

[youtube]lmfOf1epclc[/youtube]

Čo sa týka hardwaru, Project Shield sa podobá na ovládač Xboxu s jediným rozdielom. Na jeho zadnej strane je pripravnený päť palcový 720p displej.

Nvidia však neoznámila cenu, ktorú si vypýta za Project Shield, no do západných štátov by sa mala dostať už v druhom kvartáli 2013. Čo si o tomto zariadení myslíte Vy?

Galéria

[nggallery id=187]

[poll id=“72″]

Zdroj: Nvidia, The Verge, Youtube, 2