Úvod CES 2013 Lenovo predstavil päť nových smartphonov

Lenovo predstavil päť nových smartphonov [CES 2013]

0

Tí z Vás, ktorí sledujú CES 2013 už pravdepodobne poznajú nový high-end od čínskeho výrobcu, Lenovo IdeaPhone K900, ktorý bol predstavený na konferencii Lenova. Ide o ich najnovšie Android zariadenie, ktoré poháňa dvoj-jadrový 2GHz procesor Atom od Intelu. Okrem toho ponúka 5.5 palcový 1080p displej. To však nie je jediné zariadenie, ktoré Lenovo predstavilo.

Ďalším je smartphone Lenovo S890, ktorý bol upravený tak, aby nás čo najviac zabavil. Zariadenie opäť ponúka obrovský 5 palcový displej, no s rozlíšením, ktorého sa štítime (960 x 540). Na zadnej strane sa vyskytuje 8MPx fotoaparát so softwarom, ktorý Lenovo nazýva „Lenovo Super Camera software,“ no predpokladám, že nepôjde o nič prevratné. Zariadenie je hrubé 9.3 milimetra a váži 176 gramov.

Lenovo-telefony

Pokračujeme ďalej s Lenovo S720, ktorý disponuje niekoľkými zaujímavými funkciami. Jednou z nich je Dolby Digital Plus pre lepší zvuk a rovnaký Super Camera software. Čo sa týka špecifikácií, poháňa ho dvoj-jadrový procesor od MTK a pozerať sa budete na 4.5 palcový IPS displej s rovnakým rozlíšením, 960 x 540 pixelov. Zariadenie v sebe nesie dva fotoaparáty, z ktorých má zadný rozlíšenie 8MPx a predný 1MPx. Celý systém je zásobovaný 2,000mAh baterkou. Smartphone má šírku 9.9 milimetra.

Štvrtým v rade je Lenovo P770, teda smartphone, ktorý je primárne určený pre profesionálov. To je jeden z dôvodov, prečo v ňom nájdeme 3,500mAh baterku, ktorá môže byť dokonca použitá pre nabíjanie ostatných zariadení. Takáto veľká baterka zaistí 30 hodín telefonovania. Čo sa týka softwaru, Lenovo k nemu z nejakého dôvodu pribalil anti-vírus.

lenovo-telefony3 lenovo-telefony2

Predposledným kúskom od Lenovo je Lenovo P800, ktorý je určený pre začiatočníkov. To sa odzrkadlilo aj na špecifikáciách, ktoré sú nasledovné: dvoj-jadrový, 1.2GHz procesor a 4.5 palcový FWVGA displej s rozlíšením 480 x 854 pixelov. Lenovo do tohto low-end modelu zabalil 2,000mAh baterku.

Na konci zoznamu nájdeme Lenovo A690, ktorý nám ponúkne 4 palcový WVGA displej a 1GHz procesor. Predpokladá sa, že pôjde o najlacnejší smartphone zo všetkých spomínaných.

Všetky smartphony od Lenovo, ktoré sme spomenuli prichádzajú s dvoma SIM slotmi. Lenovo tieto modely začne predávať v Číne ešte tento mesiac, no mali by sa dostať aj do ďalších regiónov.

Zdroj: Lenovo via PhoneArena