Úvod Výrobcovia Archos Archos GamePad: Konkurencia projektu Shield

Archos GamePad: Konkurencia projektu Shield [CES 2013]

1

Nvidia nás predstavením nového projektu Shield všetkých prekvapila, no faktom zostáva, že nešlo o novinku na trhu. Ozval sa totiž výrobca Archos, ktorý na podobnom zariadení už nejaký ten piatok pracuje. Volá sa Archos GamePad a z časti to je tablet a z časti to je ovládač, ktorý beží na stock Android 4.1.

Zariadenie disponuje sedem palcovým displejom s rozlíšením 1024 x 700. Zariadenie funguje na princípe emulátoru, ktorý softwarové tlačidlá prenáša na tie hardwarové, ktoré sú umiestnené po bokoch displeja. Redaktori The Verge zariadenie vyskúšali, no sklamaní museli priznať, že hry ako Dead Trigger na ňom zatiaľ nefungujú bez problémov. Vyskúšali niekoľko jednotiek, no všetky mali problém s niečím iným.

4

Hardwarové tlačidlá nie sú zlé, ich odozva je veľmi dobrá, no zariadenie má jeden problém. Využíva totiž malé páčky, podobné tým na Sony PSP. Celé zariadenie pripomína zväčšené PSP, ktoré nie je až tak kvalitne vyrobené.

Čo sa týka špecifikácií, zariadenie beží vďaka dvoj-jadrovému procesoru Cortex A9 s 1GB RAM. Vďaka nižšiemu výkonu je nižšie aj niečo iné, jeho cena, ktorá sa bude pohybovať na hranici $169. Nvidia sa svojím spracovaním a kvalitou rozhodne nemá čoho báť, no ak je pre Vás otázka ceny veľký faktor a určite chcete zariadenie na hranie Android hier, začnite si odkladať na Archos GamePad.

Galéria

[nggallery id=198]

Zdroj: The Verge