Úvod Aplikácie Android aplikácia DataSync: Synchronizujte si dáta nainštalovaných aplikácií na vašich Android zariadeniach

Android aplikácia DataSync: Synchronizujte si dáta nainštalovaných aplikácií na vašich Android zariadeniach

0

Máte nainštalované rovnaké hry na vašom Android smartfóne a aj tablete zároveň? Ak k tomu ešte ľúbite tieto dve zariadenia často pri hraní striedať, nemôže vám újsť zaujímavá Android aplikácia s názvom DataSync, ktorá už názvom napovedá, o čo asi pôjde. V obchode Google Play je samozrejme dostupná zdarma, no ak ju budete chcieť využívať, podľa slov vývojára budete potrebovať aj root.

Aplikácia DataSync umožní synchornizáciu dát iných, už nainštalovaných aplikácií medzi vašimi Android zariadeniami. V praxi to teda znamená, že ak budete hrať napríklad hru Angry Birds na Android smartfóne počas cestovania a neskôr si budete chcieť túto hru zahrať na tablete v kľude doma, váš uložený progres bude vďaka aplikácií DataSync prenesený aj do tabletu, takže nemusíte hrať odznovu, ale môžete pokračovať levelom, ktorý ste naposledy hrali v smartfóne. Podobným systémom to funguje aj pri iných aplikáciach, či hrách.

Prenos dát je funguje prostredníctvom WiFi siete, aplikácia DataSync však umožňuje prepojiť aj váš účet zo služby Dropbox alebo Box.net a využiť tak cloud priestor, v prípade ak nemáte WiFi sieť momentálne dostupnú.

K dispozícií je, okrem verzie zdarma, dostupná aj platená verzia za necelé 2 Eurá, ponúkajúca užívateľom služby a funkcie navyše, ako napríklad synchronizáciu dát prostredníctvom Bluetooth alebo NFC, a možnosť naplánovať pravidelnú synchronizáciu dopredu. Aplikácia disponuje pekným užívateľským prostredím s Holo dizajnom, čo ocenia najmä zarytí fanúšikovia „čistého“ Androidu.

unnamed      unnamed2

 

[youtube]Cf2qmLP8qLQ[/youtube]

[app]com.quintstoffers.DataSync[/app]

[app]com.quintstoffers.DataSync.key[/app]

Zdroj: Google Play Store
Foto: Google Play Store