Úvod Novinky Aplikácie Piatková porcia Android aplikácií 17.

Piatková porcia Android aplikácií 17.

0

Vianoce sú už za nami počas ktorých sme si my aj vy určite dobre oddýchli, no blíži sa ďalšia veľká udalosť a to koniec roka. Silvester treba osláviť tak ako sa patrí a pri tejto príležitosti sme sa rozhodli trošku prispôsobiť aj ďalšiu piatkovú porciu Android aplikácii. Nájdete v nej okrem užitočných aplikácii aj jedno živé pozadie a dve zábavné hry.

 

Alkulačka

6010

Koniec starého roka a oslavy toho nového sú takmer vždy spojené s alkoholom. Ak taktiež patríte ku konzumentom tejto suroviny, určite by Vás zaujímalo koľko promile alkoholu v krvi približne máte a podľa toho napríklad aj zistiť, kedy si môžete sadnúť za volant. Výsledky sú samozrejme orientačné. Aplikácia Alkulačka dokáže vypočítať hladinu alkoholu v krvi na základe vami zadaných hodnôt ako vaše fyzické proporcie v kombinácii s množstvom a typom alkoholických nápojov, ktoré budete priebežne zadávať. V grafe sa potom dozviete aktuálnu hodnotu promile a kedy približne alkohol vyprchá. Pre fungovanie aplikácie musíte mať nainštalovaný Adobe Air.

[app]air.alkulacka[/app]

 

Fireworks Live Wallpaper

shutterstock_55069177

Okrem alkoholu samozrejme patrí k oslavám Silvestra aj ohňostroj. Pokiaľ Vám ten niekoľko minútový na živo nebude stačiť, užívať si ho môžete aj na displeji vášho Android zariadenia ako inak, v podobe živého pozadia. Fireworks Live Wallpaper ponúka ohňostroj v niekoľkých farbách a prevedeniach, pričom pozadie reaguje na dotyk.

[app]org.jaeger.wallpaper.fireworks[/app]

 

Fireworks Game

unnamed (1)

Pri ohňostroji ešte zostaneme, tentokrát však v podobe vydarenej logickej hry. V čoraz náročnejších úrovniach budete musieť potrápiť svoje mozgové závity tak, aby ste pri dotyku na niektorú z petárd zničili celé hracie pole. To všetko sa bude diať za pochodu príjemných animácii a zvukov, a hlavne bezplatne. Ak obľubujete práve logické hry, na pár hodín máte určite o zábavu postarané.

[app]com.bestcoolfungamesfreegameappcreation.fireworksgame[/app]

 

Kardiograf

unnamed (2)

Počas koncoročných osláv sa zvyknú rozbúšiť srdcové svaly viac ako inokedy a vtedy by mohla byť nápomocná aplikácia Kardiograf, ktorá dokáže pomocou snímača fotoaparátu a LED diódy zistiť približný pulz srdca. Stačí len priložiť prst. Informácie o srdcovej frekvencii môžu byť okrem iného užitočné pri cvičení, ak ste v strese, ak trpíte ochorením srdca, alebo si pulz môžete odmerať len zo zvedavosti. Všetky namerané údaje sa uchovávajú v databáze.

[app]com.macropinch.hydra.android[/app]

 

3D World Time

unnamed (1)

Je jasné, že vzhľadom na časové pásma nebudú oslavy nového roka všade na svete prebiehať v rovnaký moment. S touto problematikou by mohla pomôcť aplikácia 3D World Time, kde sa presne dozviete, v ktorej krajine je koľko hodín. Celé to je navyše zabalené do dizajnového 3D kabáta, čím sa aplikácia výrazne líši od jej podobným. Mestá, v ktorých je deň sú vysvietené na žlto a naopak, modrým sú označené oblasti kde je práve noc. So zemeguľou môžete rotovať do všetkých smerov alebo ju približovať a oddiaľovať. Aplikácia je stále v beta verzii, no funguje stabilne a do budúcnosti má dobrý potenciál.

[app]com.jupiterapps.worldtime[/app]

 

Toilet Shooter

unnamed (2)

V poslednej piatkovej porcii Android aplikácii v tomto roku nesmie chýbať niečo trochu bláznivé a preto sme sa rozhodli pre túto hru. Vašou úlohou bude jednoducho sa triafať do záchodovej misy produktami tráviaceho traktu. V každej úrovni sa budete musieť trafiť celkovo deväť krát a aby to nebolo také jednoduché, postupne sa skracuje čas a takisto cieľ sa bude pohybovať rýchlejšie. Veselé sra…

[app]com.chinmike.toiletshooter[/app]