Úvod Neprehliadnite vlavo Ukázal Google s Nexus 4 a Nexus 10 smer, ktorým sa...

[Z redakcie] Ukázal Google s Nexus 4 a Nexus 10 smer, ktorým sa má uberať hardvér Android zariadení?

1

Spoločnosť Google sa rozhodla nakoniec zabojovať na trhu o zákazníkov aj s hadvérom, s Nexus smartfónmi útoči na konkurenciu už dlhšie, no tablety jej neboli doteraz moc blízke. Situáciu sa ale rozhodla, táto predovšetkým softvérová spoločnosť, zmeniť pomerne novými zariadeniami Nexus 7 s extrémne nízkou cenou a peckou Nexus 10 s extrémne vysokým rozlíšením displeja. Pri návrhu dizajnu alebo konštrukcie týchto Android tabletov však nechýbala asistencia inžinierov a dizajnérov zo spoločností ASUS a Samsung, s ktorou spolupracuje Google na mobilných zariadeniach už dlhšie. Google využil taktiež aj výrobné kapacity, procesy, či logistické reťazce v rámci tejto spolupráce, keďže hlavné produkty internetového giganta pozostávajú zo softvéru.

Podobný scenár je pri najnovšom pokračovaní Nexus smartfónu s označením Nexus 4, ktorého výrobu podchytila spoločnosť LG, a na základne spätnej väzby od recezentov musím uznať, že ju je za čo chváliť. I keď veľa zákazníkov nemá priveľmi pozitívne skúsenosti s LG smartfónmi a softvérovými aktualizáciami operačného systému Android, o pravidelné aktializácie Nexus 4 sa postara samotný Google. Zariadenia Nexus 4 a Nexus 10 sa po oficiálnom začatí predaja okamžite v obchode Google Play v určitých štátoch vypredali, za čo môže, okrem skvelých hardvérových, či softvérových prvkov a noviniek, aj nízka cena v porovnaní s inými Android zariadeniami na trhu.

Exkluzívne: Recenzia Nexus 10

Ak sa však pozriete napríklad na dychberúci displej tabletu Nexus 10, ktorý s rozlíšením 2560 x 1600 pixelov / 300ppi naozaj valcuje konkurenciu, tak môžeme v budúcnosti s veľkou pravdepodobnosťou očakávať, keďže Nexus 10 vyrábala spoločnosť Samsung prostredníctvom svojich výrobných kapacít a procesov, príchod Android tabletov s adekvátnym rozlíšením displeja od tohto kórejského výrobcu elektroniky v podobe Galaxy Tabu alebo Galaxy Note, poprípadne od iných spoločností ako SONY, Motorola, ASUS, ktoré sa určite nenechajú dlho tlačiť do úzadia a predvedú v budúcnosti podobné displeje, s ktorými aj oni silno zaujmú potencionálnych zákazníkov.

  
Vľavo displej s 216ppi a vpravo s 300ppi

Nexus 4 a bezdrôtovové nabíjanie zanechá tiež následky a dá výrobcom Android zariadení myšlienku ponúkať mobilné produkty s touto, resp. podobnou technológiou, ktorá uľahčí každodennú manipuláciu pred nabíjaním jednoduchým položením zariadenia na nabíjaciu podložku. Chválu zožala aj konštrukcia a použitý materiál pri nových Nexus zariadeniach, ktoré sú za koncové ceny týchto produktov v obchode Google Play nadštandardne prepracované. Ďalší rok bude nepochybne veľmi zaujímavý, pretože Google posunul latku vo svete mobilných technológii opäť vysoko, čo znamená pre nás užívateľov a Android fanúšikov len skvelé správy, že sa môžeme tešiť na podobné alebo úplne nové technológie, v kombinácii s operačným systémom Android, na spotrebiteľskom trhu.

[poll id=62]

Zdroj Foto: theverge.com, androidportal.sk