Úvod Konkurencia Tablet Surface od Microsoftu má problémy, ochranný kryt Touch Cover disponuje nedostatočnou...

Tablet Surface od Microsoftu má problémy, ochranný kryt Touch Cover disponuje nedostatočnou kvalitou

0

Špeciálny ochranný kryt s názvom Touch Cover k tabletu Surface od Microsoftu, obsahujúci taktiež aj integrovanú klávesnicu, trpí podľa spätnej väzby nespokojných zákazníkov nedostatočnou kvalitou.

Tablet s operačným systémom Windows 8/RT, a s názvom Surface, sa ešte na trhu ani poriadne neohrial a už sú spozorované prvé nedostatky pri jeho používaní. Podľa spätnej väzby od zákazníkov má ochranný kryt Touch Cover problém s rozpadávaním, pretože ho tvorí niekoľko častí resp. vrstiev, tá vrchná (pravdepodobne ochranná) sa odlepuje od druhej časti (detaily na obrázkoch nižšie).

Takáto chyba môže vzniknúť pre viacero príčin, napríklad nedodržaná kvalita a predpísané činnosti pri výrobe, zlý výrobný/technologický postup, nedostatočná konečná kontrola alebo použitie nekvalitného materiálu. Samozrejme, produkt by mal byť pred jeho uvedením poriadne otestovaný v teréne, to znamená niekoľko týždňové používanie tak, ako by ho vlastnil už konečný zákazník. Ak však takéto testovanie spoločnosť Microsoft uskutočnila, môže mať tento problém s kvalitou len zopár kusov, keďže nemôže testovať všetky vyrobené produkty, ak neplánuje vynaložiť na kontrolu priveľa nákladov, čo by sa odrazilo potom aj v cene.

 

Ochranný kryt Touch Cover je radený medzi hlavné konkurenčné výhody, ktoré spoločnosť Microsoft prezentuje aj v reklamách na tablet Surface. Aký to bude mať teda vplyv na ďalšie predaje, nikto zatiaľ netuší. Všetko bude záležať na celkovom množstve vyrobených krytov s nedostatočnou kvalitou, tie zlé bude však pravdepodobne možné vymeniť za nové. Uvidíme teda, aké nápravné opatrenia aplikuje manažment Microsoftu.

 

Zdroj + foto: pcword.com, guardian.co.uk, zdnet.com