Úvod Novinky Indický tablet Akaash 2 dotovaný štátom len za 16 eur!

Indický tablet Akaash 2 dotovaný štátom len za 16 eur!

5

Pamätáte sa ešte na prvú verziu indického tabletu Akaash, ktorý bol určený hlavne pre študentov? Bol veľmi lacný a s veľmi skromnou výbavou. Inovácie zastihli aj tento prístroj a indickí študenti sa môžu tešiť na druhú generáciu tohto tabletu s extrémne nízkou cenou.

Samozrejme, špecifikácia nie je nijako oslňujúca, no za tú cenu sa nedá povedať na jej adresu absolútne nič. Tablet má sedem palcový displej s rozlíšením 800 x 480, 1 GHz single-core Cortex A8 CPU, 4 GB pamäť, 512 MB RAM, Android 4.0 ICS, 3000 mAh batériu, WiFi a dokonca aj prednú kameru.

A teraz pozor. Študenti, ktorí majú o tablet záujem si ho môžu zadovážiť po prepočte len za 16,16 eur! Zvyšok s radosťou dotuje indická vláda. Komerčná verzia tabletu aj s 3G konektivitou bude stáť 64,30 eur čo nie je tiež na zahodenie a po tablete sa v Indii pravdepodobne iba zapráši.

aakash angry birds from VentureBeat on Vimeo.

Je pochopiteľné, že tablet nemôže konkurovať zariadeniam ako Nexus 7, Galaxy Tab 2 a podobne ale samotná koncepcia dotovania tabletov pre študentov je skvelá. Aj keď sa jedná o low-end zariadenie, študenti ho pri svojom vzdelávaní určite ocenia. Kvantá učebných textov v jednom prístroji, okamžitá komunikácia s lektormi a spolužiakmi alebo prípadné zdieľanie zadaní a úloh. Pochopiteľne zostane čas aj na zábavu, ako môžeme vidieť na videu.

U nás na Slovensku za 16 eur nekúpite ani poriadnu učebnicu dejepisu a s takouto formou podpory vzdelávania sa asi tak skoro v našich končinách nestretneme.

zdroj: androidnext.de, video