Úvod Novinky iLumi: LED žiarovky, ktoré sa dajú ovládať pomocou Androidu

iLumi: LED žiarovky, ktoré sa dajú ovládať pomocou Androidu

3

Technológia sa snaží vylepšiť každú stránku nášho života. Od telefónov, televízií, chladničiek, pračiek až po žiarovky. Môže Vám to prísť divné, no sú to práve LED žiarovky, ktoré zaznamenávajú najväčší „boom“. Phillips Hue, či žiarovky LIFX, obe sú populárne. Teraz sa objavuje ďalší hráč, ktorý sa snaží získať Vašu priazeň. Privítajte iLumi, LED žiarovky, ktoré budete vedieť ovládať pomocou Vášho smartphonu.

 

Nové iLumi žiarovky sú založené na technológii HyperLux a teda nemajú problém sa spárovať s Androidom, či s iOS pomocou aplikácie. K dispozícii budú v dvoch verziách a to v 100 watovej a v 60 watovej.

Nejde však o obyčajnú žiarovku. Nie len, že máte na výber z miliónov farieb, ktoré si nastavíte pomocou jednoduchej aplikácie ale dokonca sa automaticky zapne, keď vstúpite do miestnosti a to pomocou jej proximity senzoru. Aby toho nebolo málo, žiarovky môžu byť použité aj ako upozornenia na zmenu počasia, email, správu, či hovor. Dokážu to pomocou zmeny farby alebo blikania. Samotná aplikácia podporuje sieť až 100 žiaroviek, takže o pokrytie sa nemusíte báť.

iLumi okrem toho podporuje Bluetooth a Bluetooth LE, čo je dobré, keďže väčšina iných LED žiaroviek podporuje len domácu sieť WiFi. Čo však nie je také zaujímavé je cena týchto technologických kúskov, keďže začína na $59 s predpokladanou výdržou 20 rokov, čo teda znamená, že aj keď zaplatíte dopredu viac, vráti sa Vám to v úsporách.

[youtube]bnkk3CGUEII[/youtube]

Technológia LED žiaroviek je prinajmenšom zaujímavá, no je evidentné, že veľa ľudí odradí kvôli svojej vysokej cene a technológiou, ktorá až tak veľa ľudí nezaujme. Ak iLumi dosiahne svoj cieľ, $100,000, prvé žiarovky sa začnú rozposielať už v apríli 2013.

[nggallery id=175]

Zdroj: iLumi via Phandroid