Úvod Novinky Finančné výsledky SONY za Q3 sú horkosladké

Finančné výsledky SONY za Q3 sú horkosladké

0

Momentálne prebieha obdobie, ako každé tri mesiace, kedy výrobcovia zverejňujú svoje finančné výsledky za posledný kvartál. Tretí, resp. druhý kvartál pre SONY (ich fiškálny rok končí až v Marci) bol pre SONY dobrý aj zlý.

Sony Xperia P môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Narozdiel od ostatných, SONY nevie, či sa majú tešiť alebo plakať. Ide o to, že v treťom, teda druhom kvartáli aj napriek príjmu $20.6 miliardy hlásia stratu $198 miliónov. Neistota v ich pocitoch nastáva v tom, že aj napriek strate ide v podstate o úspech, keďže sa ich straty zmenšujú. Za minulý rok totiž stratili enormných $5.7 miliardy a v minulom kvartáli, teda v Q2 (Q1) stratili $312 miliónov. To sa im podarilo znížiť na stratu $198 miliónov medzi júlom a septembrom 2012.

Táto strata prichádza aj napriek vysokému príjmu $20.6 miliardy. „Najvýkonnejšie oddelenie“ SONY aj naďalej ostávajú mobilné technológie, ktoré sú zodpovedné za $3.9 miliardy za posledný fiškálny kvartál, čo je takmer dva krát viac, než minulý rok.

Sony Xperia T môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Aj napriek týmto číslam sa však SONY môže pochváliť „len“ s 8.8 miliónmi predanými smartphonami, čo je síce viac, než minuloročných 7.7 miliónov alebo 6 miliónov, ktoré predalo LG, no na svojich rivalov to nestačí. Samsung predal 18 miliónov kusov Galaxy S III, čo je fenomenálne vysoké číslo.

Dúfame teda, že sa SONY so svojimi pripravovanými modelmi Odin a Yuga konečne pozbiera a bude konkurovať tým najväčším hráčom na mobilnom trhu. Čo si myslíte vy? Zvládne SONY zapôsobiť na svojich zákazníkov?

Zdroj: AndroidAuthority