Úvod Výrobcovia HTC Exkluzívne: HTC Opera UL je nový, oficiálny Facebook telefón

Exkluzívne: HTC Opera UL je nový, oficiálny Facebook telefón

4

O potenciálnom Facebook telefóne sa napísalo a narozprávalo už veľa. Samotný Mark Zuckerberg povedal, že „telefón nedáva žiaden zmysel.“ Tá chvíľa sa už ale pominula a redaktori serveru Pocket-lint potvrdili, že nový Facebook smartphone skutočne existuje a momentálne je vo vývoji. Doteraz však nebolo známe takmer nič, dnes už však vieme, že sa bude volať HTC Opera UL.

333 tipů a triků pro Facebook – Dominik Dědiček môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Zdroj, na ktorý sa podľa slov redaktorov Pocket-lint môžeme spoľahnúť povedal, že HTC Opera UL je jeho skutočný názov. Táto novinka nás teda celkom zaskočila. Bude nový Facebook smartphone len pre Facebook, čo vlastne plánuje sociálny gigant?

Koncept Facebook telefónu

Podľa zdroja, ktorý šikovným spôsobom donáša takéto exkluzívne informácie bude mať tento smartphone opozdenie. Neviem ani približný dátum jeho predstavenia, s týmto opozdením to teda platí dva krát.

Táto správa však potvrdzuje dve špekulácie. Prvou sú dohady o tom, že HTC pracuje na smartphone špeciálne upravenom pre Facebook. Druhou špekuláciou sú samotné dohady o tom, že Facebook smartphone bude prvým Zuckerbergovým pokusom o navrhnutie hardwaru, po ktorom by bažili milióny ľudí.

Vďaka benchmarkom z NenaMark 2 však vieme, že poháňať ho bude 1.4GHz procesor a aj keď nevieme, aký čip ho poháňa, naše peniaze stavíme na Qualcomm Adreno 305. NenaMark nám okrem toho prezrádza HD (1280 x 720) a operačný systém, ktorý je nakoniec Android 4.1.1 Jelly Bean.

Ide o nezmysel alebo si ho ľudia skutočne kúpia? Bude modrý? Čo vy na to vy? Dosť bolo intelektuálnych otázok.

Zdroj: Pocket-lint