Úvod Novinky Android na čínskom trhu extrémne dominuje

Android na čínskom trhu extrémne dominuje

0

Čínsky trh je vo všeobecnosti najväčším trhom s mobilnými technológiami na svete čiže je pochopiteľné, že sa aj tento trh rozhodli analytici zmapovať. Platforma Android v globálnom meradle stále rastie a zvyšuje svoj podie na trhu, no konkrétne v Číne to došlo až do závratných výšin.

Najnovšia správa spoločnosti Analysys hovorí, že operačný systém Android ovláda až 90,1 percent trhu s mobilnými telefónmi a tabletmi v Číne. Okrem toho, že sa v Číne darí nám dobre známym výrobcom ako Samsung či HTC, nemenej dôležitým podielnikom na tomto míľniku sú v našich končinách nepoznaný výrobcovia, ktorí ponúkajú výrazne lacnejšie Android smartfóny a tablety často na úkor kvality a iba na svojom domácom trhu v Číne. Samozrejme sa nájdu aj kvalitné značky, o ktorých sme to čo počuli aj u nás a o ktorých sme neraz aj napísali. Najznámejší je asi Huawei, ale ZTE alebo Oppo sa tiež sem tam niekde pretrasie.

Apple platforma iOS si prisvojila iba 4,2 percentný trhový podiel ale s tým, že najnovší iPhone 5 zatiaľ ešte nie je na čínskom trhu k dispozícii. Zbytok výrobcov obsadilo naozaj zanedbateľnú časť trhu oproti konkurencii.

zdroj: talkandroid.com