Úvod Novinky Týždeň v Androide: 1. – 7. Október

Týždeň v Androide: 1. – 7. Október

1

Ďalší Pondelok, ďalší prehľad noviniek, špekulácií, recenzií a ankiet v podaní Týždňa v Androide, našej, už zabehnutej rubrike. Poďme sa teda spoločne pozrieť, čo sa stalo za minulý týždeň, myslím, že sa máte na čo tešiť!

Pondelok

Začiatok týždňa bol plný noviniek. Či už išlo o predražený luxus v podobe Galaxy S3 Swarovski alebo o lacného čínskeho výrobcu tabletov SmartQ, novinky o zariadeniach jednoducho nemôžu chýbať. To platí aj o tom, koľko vydržia ako bolo jasné z videa o drop teste Galaxy Note II. Tu však musím upozorniť, že slabšie povahy by si to ani nemali pustiť. Aktualizáciu na Jelly Bean dostali tablety od ASUSu a to konrkétne Transformer Prime a Transformer Pad Infinity, takže ak ste si ich ešte neaktualizovali, tak šup šup do toho.

Z aplikácií a hier sme predstavili nasledujúce:

Pri hrách a aplikáciách však ešte nachvíľu ostanem. Veľa z vás malo/má problem pri sťahovaní aplikácií a hier z Play Store a preto sme vám priniesli riešenie, ktoré by to malo opraviť. Ak by vám to predsa len nešlo, vyskúšať ste mohli Samsung Apps s ich zľavami.

Zo zaújimavostí nemôže chýbať fakt, že Google má prvý krát v histórii väčšiu hodnotu ako Microsoft a že nové Nexus zariadenie možno spoznáme do 30 dní, čo nás teší ale nijak nám to momentálne nepomôže.

Utorok

Utorok nebol výnimkou, oboznámili sme s tým, že Sharp chystá výrobu 5 palcových 1080p displejov s hodnotou pixelov 443 ppi, pri čom už zastáva rozum, teda oči. Spomenúť sme si museli aj na iPhone, keďže Samsung sa rozhodol, že Apple nič nedaruje a pustí sa s ním do súdnej vojny. Ani sa im nečudujeme, až po niekoľkých mesiacoch sa im podarilo vybaviť zrušenie zákazu predaja ich Galaxy Tabu. Pozitívnou správou sa stalo ohlásenie HTC One X+, vylepšenej verzii One X s lepším procesorom, baterkou a foťákom. HTC si pripravilo ešte jednu novinku a to potvrdenie o Jelly Bean pre HTC One X a One S už v Októbri.

[youtube]6jYRt-RjCYI[/youtube]

Tu je zoznam aplikácií a hier:

Zaujímavé bolo aj zistenie, že priemerný používateľ Android zariadenia skonzumuje približne 870MB dát, to aspoň tvrdí NPD. Ak ste to náhodou ešte netušili, tak každé 4. zariadenie beží na Ice Cream Sandwich a Skypovať môžete aj z fotoaparátu. Aby som nezabudol, ak niekedy počujete, že vám zazvonil mobil a on v skutočnosti nezazvonil alebo nezavibroval, trpíte Hypovibrochondriou alebo fauxcellarmom. Paráda, keď nič iné, aspoň toto.

Streda

Samsung to myslí dobre. Má totiž tri veľkosti, mini, medium a maxi. To platí odkedy sa po internete rozbehli fámy ako deti zo škôl o tom, že chystá predstavenie Samsung Galaxy S3 Mini. Spolu s Galaxy S3 a Galaxy Note/Note II teda tvoria skutočne podarenú trojku.

Natlačiť do povedomia sa vám snažila aj Xperia T ďalšou kreatívnou reklamou v presvedčení, že tento krát si ich produkt skutočne kúpite. A nie len vy ale všetci vaši kamaráti a rodina, lebo predsa všetci radi fotia fotky.

Priniesli sme vám aj recenziu Samsung Galaxy Note 10.1, ktorú by ste si mali prečítať, lebo. Viac k tomu netreba. Keď sme už pri tabletoch. Máte doma dieťa a chcete mu zruinovať detstvo? Kúpte mu tablet MEEP.

Recenzia kreatívneho tabletu Samsung Galaxy Note 10.1

Aplikácie a hry zo Stredy:

Keďže bolo menej aplikácií a hier, je jasné, že musí byť viac niečoho iného. To teda máte pravdu, dozvedeli sme sa napríklad niektoré veci, ktoré nevieme o sebe ani my sami. Dozvedeli sme sa tiež to, čo sme už dávno vedeli a to, že Samsung vedie spolu s Androidom. Bez tejto slávy by pravdepodobne nezarobil tie miliardy.

Google podľa všetkého berie biznis počítačov, ktoré si viete obliecť celkom vážne, keďže si dal patentovať svoje „chytré hodinky„. Do portfolia im ešte chýba nejaké to negližé aby sme mohli vyhľadávať aj pri radovánkach.

Tiež vás nebaví otváranie domu pomocou kľúča? Nudí ma to, je to len kus kovu, ktorý musíte manuálne strčiť do zámku a potom ním otočiť. Žijeme v 21. storočí, na takúto námahu zabudnite. Vďaka Lockitron a ich automatickému spôsobu otvárania pomocou smartphonu/tabletu/okuliarov/hodiniek/negližé sa už nebudete musieť trápiť s kľúčom. Hlavne ak sa vraciate domov o piatej ráno a niekto vám cestou domov pokrútil chodníky a neustále mení pozíciu kľúčovej dierky.

Štvrtok

[youtube]rX7wtNOkuHo[/youtube]

Haha! Toto si povedali šéfovia Samsungu po tom ako zistili, že aj napriek neustálym súdnym sporom s Apple a zákaze predaja niekoľkých Samsung zariadení a nasledovnom predstavení iPhone 5 im stúpol predaj vlajkového modelu Galaxy S III o 16% a 15%.

Nokia chce ísť tiež s dobou a tak proti Apple vo svojom novom spote využila svoju najsilnejšiu zbraň. Pastelkové farby. Presne toto je ten dôvod, kvôli ktorému ľudia minú 600 Eur. Predsa len mi pri HTC chýba fialová a tyrkysová. Myslím, že je čas na zmenu.

Aplikácie a hry:

Čo ma však veľmi milo prekvapilo bola správa od Google, ktorá tvrdí, že Nexus zariadenia môžu vyrobiť všetci výrobcovia. Žeby sme sa konečne dočkali takého Androidu aký si skutočne zaslúžime? Možno sa mi to len sníva, uvidíme.

Piatok

Keďže reklama na Xperia T asi nezabrala tak ako plánovali, prišiel marketingový tím SONY s novým návrhom. Tento krát však stavili na najväčšieho frajera dejín akčných filmov. Jamesa Bonda. Kto by to bol povedal, že sa James Bond hráva Angry Birds?

Okrem toho Google s ASUSom uspokojí každého komu nestačí 8GB alebo 16GB verzia Nexus 7. Predsa len 3D HD1080p true DVT filmy s dátovým tokom 500MB/s si zaslúžia viac než len 8GB miesta.

SONY je na dobrej ceste k nízkym profitom. Prečo? Spomínate si na ich Xperia Tablet S? Ten vodotesný tablet, ktorý môžete používať hoci aj v kuchyni pri varení, ktorému by sa po opláchnutí vodou nemalo nič stať? No tak presne tomu istému tabletu sa to začalo stávať a celkom často. To znamená, že 100,000 predaných jednotiek pravdepodobne poputuje zo servisných centier priamo na demontážnu linku.

Nový Nexus je za dverami a tak sú všetci zvedaví, že čo to bude. Možno vás neprekvapí, (jedine ak by ste pracovali pre Apple) ak vám poviem, že to bude smartphone s podobnou veľkosťou ako Galaxy Nexus, no iným logom na zadnom kryte. Nebojte sa, bude výborný tak isto ako všetky Nexusy. A „X“ v slove Nexus bude farebné!

Po práčkach, chladničkách, autách, vrtuľníkoch a neviem čom všetkom do rodiny Androidu privítajme aj video projektor. Sny Andyho Rubina sa teraz určite naplnili. Mohli by sa však radšej sústrediť na tie mobily.

Aplikácie a hry:

Aby som nezabudol z Android výrobcov zarába najlepšie Samsung.

Sobota

V Sobotu sme odpočívali.

Nedeľa

Spojenie Androidu a point-and-shoot fotoaparátu. To je teda paráda, zdiľanie fotiek priamo na Facebook a Google+. Stojí to však za tie eurá? Rozhodnite vy.

Chystá sa k nám aj nový stylus v smartphone v tablete ala PadFone 2, ktorý sa snáď narozdiel od svojho predchodcu začne predávať. Menej úspešným bol projekt od Motoroly pod názvom WebTop, čoho je škoda, snáď nad ním ešte porozmýšľajú a prídu s niečim novým.

Chcete mať veľa Megapixelov? Kúpte si Xperia T, ktorý ich má 13 a okrem toho ho používa aj James Bond.

Aplikácie a hry:

Z ďalších noviniek nemôžem zabudnúť na Andru, novú nabíjačku, ktorá má aj temnú stránku, tak ako my všetci. Nič to nemení na tom, že jednu, či dve nabíjačky chcem, škoda však, že momentálne vyrábajú len verziu pre USA.

Nedeľu sme zakončili tak ako sa patrí, konšpiráciou. Tento krát o Android 4.2 a Nexus zariadeniach od Motoroly. Prečítajte si to, je to zaujímavé, narozdiel od ostatných špekulácií je to podložené aj faktami.

A to je už koniec prehľadu z posledného týždňa. Dúfam, že ste sa dozvedeli niečo nové, ja teda rozhodne áno. Nezabudnite zanechať komentár s novinkami, ktoré oslovili najviac vás.