Úvod Výrobcovia Asus Špekulácia: Google a ASUS pracujú na 800MHz Nexus tablete, ktorý bude stáť...

Špekulácia: Google a ASUS pracujú na 800MHz Nexus tablete, ktorý bude stáť $99

4

Tak a máme tu ďalšie špekulácie a kto iný by za nimi stál keď nie Digitimes. Tvrdia totiž, že ASUS a Google pracujú na 99 dolárovej verzii populárneho tabletu. Nový, lacný tablet by mal mať jednojadrový procesor ARM Cortex-A9 o takte 800MHz a jednojadrovú grafiku Mali-400GPU. Ak sa tieto špekulácie potvrdia, bude to znamenať, že Google to na trhu s lacnými zariadeniami myslí skutočne vážne a vedel by tak konkurovať pripravovanému iPad Mini a ostatným lacným (prevažne čínskym) tabletom ako napríklad Novo 7.

Google Nexus 7 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Znovu musím pripomenúť že ide o dohady a tak by ste ich mali brať s rezervou. Google tieto dohady môže veľmi rýchlo zamietnuť. Fakt sa má však tak, že niekoľko zdrojov potvrdilo, že takýto tablet sa chystá, no nezhodli sa v dátume predstavenia. Všetci sa však zhodli, že dostupný bude vo štvrtom kvartáli 2012 (už v ňom sme a trvať bude do 31. Decembra).

Nexus 7 je lacný a výkonný tablet, zmenil by však takýto Nexus vaše vnímanie tabletov, resp. kúpili by ste si ho už len preto, že je taký lacný?

Zdroje: PocketDroid, Digitimes