Úvod Novinky OPPO Find 5 s 1080p displejom už čoskoro na čínskom trhu

OPPO Find 5 s 1080p displejom už čoskoro na čínskom trhu

0

Potom, ako včera predstavila spoločnosť HTC v Tokiu doslova metlu na konkurenciu, HTC J Butterfly, sa ozvali po dlhšej dobe aj hlasy z prostredia čínskeho výrobcu OPPO. Jedná sa o ich nadupaný smartfón s názvom Find 5, ktorý by sa mal na čínskom trhu objaviť už v novembri.

Jeho dominantou je 5 palcový displej s rozlíšením 1920 x 1080, srdce zariadenia tvorí quad-core procesor Snapdragon, ktorému asistuje 2 GB pamäť RAM a fotoaparát bude mať 13 megapixelov. V kombinácii s 2500 mAh batériou a najnovším Androidom 4.1 sa bavíme o naozaj špičkovom smartfóne.

Žiaľ, zatiaľ a neobjavili žiadne informácie o expanzii na európske trhy a zaujímavá by pre nás bola aj cena. Tú čínsky výrobcovia dokážu vo väčšine stlačiť pod hranicu konkurencie. V tomto prípade sa bavíme o sume 2998 CNY, čo je približne 480 amerických dolárov. Cena nového HTC s veľmi podobnými parametrami bude pravdepodobne vyššia ale pri teoretickom preniknutí oboch zariadení na svetové trhy bude zaujímavé sledovať, či ľudia vložia dôveru do menej známej čínskej značky alebo by boli ochotný si skôr priplatiť za osvedčené HTC.

Nakoniec, aj dizajn OPPO Find 5 je vcelku vydarený.

zdroj: androidauthority.com