Úvod Aplikácie Nová verzia aplikácie Gmail prinesie dve výrazne nápomocné funkcie „pinch-to-zoom“ a „swipe...

Nová verzia aplikácie Gmail prinesie dve výrazne nápomocné funkcie „pinch-to-zoom“ a „swipe to delete“

2

Od prvej verzie aplikácie pre Gmail nám v nej chýbala jedna podstatná funkcia. Myslím, že väčšina z vás bude vedieť o čom hovorím, ide samozrejme o pinch to zoom. Táto funkcia by nemala chýbať ani v jednom emailovom kliente a vyzerá to tak, že Google konečne napraví to, čo tak dlho zanedbával.

Server Android Police sa podľa všetkého zmocnil novej verzie Gmailu s poradovým číslom 4.2, ktorá „možno prišla, možno neprišla“ z nového LG Nexus. Boli nadšení, keď objavili už spomínanú funkciu. Táto funkcia chýba ako soľ a je na čase to zmeniť.

[youtube]00xUH86sJV0[/youtube]

Aby toho nebolo málo, na ceste je podľa všetkého viac funkcií, vrátane možnosti „odswipovať“ email, čím ho vymažete alebo zarchívujete. Okrem toho Google pridal novú funkciu „Nahlásiť Phishing“ namiesto oveľa všeobecnejšieho nahlásenia spamu. S touto možnosťou by sa im malo podariť odchytiť oveľa viac škodlivých emailov.

Vo videu uvidíte ako fungujú jednotlivé funkcie. Podľa Android Police nový Gmail funguje aj na Android 4.1 aj napriek tomu, že bol vytiahnutý zo zariadenia s Android 4.2. Fungovať by dokonca mal aj na Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Momentálne sa s nami o aplikáciu nepodelia, pracujú totiž na tom aby im to povolili. Ak im to aj nepovolia, vieme na čo sa môžeme tešiť, rozhodne je to niečo, čo tu chýbalo už pekne dlho. Ktorá funkcia sa páči najviac vám?

Zdroje: AndroidPolice, Phandroid