Úvod Výrobcovia HTC Vybaví HTC zakázanie nového iPhone 5 v USA?

Vybaví HTC zakázanie nového iPhone 5 v USA?

4

Apple sa pripravuje na zajtrajšie predstavenie svojho nového iPhone 5, ktorý už pravdepodobne nebude taký revolučný ako jeho predchádzajúce modely a taktiež vieme, že na túto udalosť sa nepripravuje len Apple. Uši strihajú aj právnikom z HTC a Samsungu. Po všetkých súdnych sporoch, ktoré vyvolala spoločnosť z Kalifornie sa zdá, že okúsia svoje vlastné metódy. Podľa amerického sudcu môže mať Apple problém získať práva na využívanie dvoch patentov, ktoré momentálne vlastní HTC. Ide o patenty, ktoré sa starajú o prenos dát a sú kritické pre technológiu 4G LTE. Práve toto môže spôsobiť zákaz predaja nového iPhone 5 a iPadu.

HTC si tieto patenty kúpili v roku 2011 za slušných 75 miliónov dolárov a môže sa zdať, že HTC bude od Apple žiadať odškodné až do výšky 1 miliardy dolárov, tak ako sme to videli u Samsungu. Okrem toho je na strane HTC aj samotný sudca a nie vďaka tomu, že by ho podplatili alebo mu darovali zlatom vybíjaný HTC One X. Sudca povedal právnikovi Michaelovi McKeonovi z Apple, „Je mi jedno, či si tieto patenty kúpili aby vás zažalovali. Je to ich vlastnícke právo,“ takže vyzerá to tak, že niekto tu má problém.

iPhone 5 bude predstavený s LTE konektivitou a som si istý, že HTC neostane dlho ticho. Vojna medzi týmito gigantami sa ťahá už dva roky a je to príležitosť pre HTC aby zobrali zodpovednosť za Android do vlastných rúk a bojovali (svätú) mobilnú vojnu. Takže milí moji, posaďme sa, zajtra si pozrime predstavenie nového iPhone 5 a potom sa uvidí, kto má aký problém.

Dajte nám však vedieť váš názor. Myslíte si, že HTC to dokáže? Dokážu zakázať predaj nového iPhonu? Vaše názory píšte do komentárov.

Zdroj: Bloomberg