Úvod Výrobcovia Amazon Nepohodlná pravda: Stanú sa po uvedení Windows 8 Android tablety úplne bezvýznamné?

Nepohodlná pravda: Stanú sa po uvedení Windows 8 Android tablety úplne bezvýznamné?

13

Nilay Patel a Dieter Bohn z The Verge prednedávnom publikovali článok, ktorý tvrdí, že keď sa na trh dostanú tablety s Windows 8 a Windows RT, Android tablety úplne vymrú. Veľmi nás to bolí, no majú pravdu. Momentálne je trh s tabletmi, ak sa tak vôbec dá nazvať, dominovaný iPadom. Jediné dva Android tablety, ktoré na tabletovom nebi dokázali zažiariť sú Amazon Kindle Fire a Google Nexus 7. A čo majú spoločné? Stoja o polovicu menej, než iPad od Apple. Ak Apple vkročí na trh s ich plánovaným 7.85 palcovým iPad-om mini, tak Android stratí aj to málo, čo sa mu podarilo získať.

Na sekundu však na malý iPad zabudnite, čo má Microsoft a Google nie? Začneme pekne od začiatku. Majú značku, ktorú si ľudia spájajú s počítačmi. Či Microsoft máte radi alebo nie je momentálne nie je podstatné, pretože ľudia radi používajú to, na čo sú zvyknutí. Áno, Windows 8 a Windows RT premenia Windows na niečo, čo sme tu ešte nemali, no do začiatku vianoc uvidíme záplavu počítačov s farebnými dlaždičkami, ktoré budú vedieť využiť potenciál pripravovaných talbetov od Microsoftu.

Keď sa ľudia rozbehnú do obchodov aby nakúpili darčeky na tohtoročné Vianoce, uvidia tam nové Windows zariadenia, z ktorých sa väčšina bude dať využiť ako klasický notebook. No a budú im dôverovať, keďže softwarový produkt Microsoftu používajú už od začiatku 90. rokov.

Dokáže Google opraviť situáciu s tabletami? Možno. Ale jedine ak by dokázali spojiť ich Chrome OS s Androidom. Ak sa im to nepodarí, tak nebude dlho trvať, kým sa všetky veľké mená vo svete tabletov presunú ku Microsoftu a pri Android tabletoch uvidíme len jeden, či dva modely od každého výrobcu.

Je to smutná, no viac než možná predstava, hlavne ak ste Android fanúšikom.

Zdroj: The Verge