Úvod Aplikácie McAfee: Mobilný malware od roku 2011 stúpol o 700 percent, väčšina napáda...

McAfee: Mobilný malware od roku 2011 stúpol o 700 percent, väčšina napáda Android

3

Podľa antivírusovej firmy McAfee sa prípady napadnutia malwarom len za posledný rok zvýšili až o 700 percent a väčšina z nich napadá Android zariadenia. 85 percent všetkého škodlivého softwaru je naprogramovaných aby sa zmocnil operačného systému od Google. Takýto software prichádza v rôznych veľkostiach a tvaroch, vrátane trójskych koňov skrytých v legitímnych aplikáciach a softwarových aktualizáciách až po webstránky, ktoré do zariadenia automaticky stiahnu škodlivý kód.

Hlavným dôvodom prečo je malware pre Android tak rozšírený je fakt, že Android vám dovolí nainštalovať si aplikáciu z neznámeho zdroju, to znamená, že si aplikáciu nainštalujete aj keď ju nestiahnete priamo z Play Store. Apple túto možnosť blokuje a preto sa vyhýba malwaru.

Zatiaľ čo je malware na Androide rozšírený, len málokedy sa nám naištaluje bez toho aby sme potvrdili jeho inštaláciu. Preto aj tu platí pravidlo, že sťahujte len z overených zdrojov, kontrolujte si oprávnenia a tak sa vyhnete problémom, ktoré vám môže spôsobiť.

Zdroj: VentureBeat