Úvod Neprehliadnite vlavo Optimus G: Nové informácie o špičke od LG

Optimus G: Nové informácie o špičke od LG

0

Ani nie pred jedným dňom sme vám priniesli správu, že na podujatí IFA v Berlíne plánuje LG predstaviť svoju novú vlajkovú loď s názvom Optimus G. Informácie o nej, fotky a video si môžete pozrieť v minulom článku TU. Okrem oficiálnych špecifikácii, ktoré hovoria o naozaj výkonnom zariadení sa na verejnosť dostali nové informácie, ktoré naznačujú, že sa môžme tešiť na pokrokovejšie zariadenie. Tieto informácie nemajú status špekulácie. LG ich potvrdilo v oficiálnej tlačovej správe.

Pripomeňme si špecifikáciu očakávanej novinky.

  •  4-jadrový procesor Snapdragon S4 s frekvenciou 1.5 GHz
  • Adreno 320 grafický procesor
  • 4.7-palcový HD IPS displej
  • 2G RAM
  • 13 MPx zadná kamera
  • Android 4.0 Ice Cream Sandwich (je možná aj verzia 4.1 Jelly Bean)

 

Nové informácie sa týkajú displeja a výdrže zariadenia na jedno nabitie a konkrétne, pri 4.7 palcovom HD IPS displeji bola použitá inovatívna technológia výroby, ktorá okrem iného prinesie rozlíšenie 1280 x 768 s hustotou pixelov 320 ppi a hodnota jasu dosiahla číslo 470 nitov. Podstatná je ale úspora energie. Na porovnanie s AMOLED dispejom, pri čisto bielom zobrazení na displeji dokáže displej nového LG zariadenia spotrebovať až o 70 percent menej energie. Túto informáciu treba ale brať trošku s rezervou, pretože naopak, pri čisto čiernom zobrazení má navrch práve AMOLED displej, ktorý skonzumuje minimum energie. Hodnota jasu 470 nit tiež nie je revolučná. Rovná sa približne iPhone-u 4S. Spoločnosť Sony napríklad dosiahla hodnotu jasu až do výšky 900 nitov.

Ďalej, konečne prišla spoločnosť, ktorá sa začala zaoberať aj batériou. Jedna z divízii LG, ktorá sa zaoberá práve touto problematikou vyrobila batériu, ktorá znesie až 800 nabíjacích cyklov. Bežné batérie sa pohybujú niekde okolo čísla 500. Výdrž batérie by sa mala predĺžiť až o 60 percent. Informácie ale o kapacite batérie spoločnosť zatiaľ tají.

Na novú vlajkovú loď začínam byť čoraz viac zvedavejší… uvidíme na podujatí IFA v Berlíne koncom týždňa.

zdroj: androidnext.de