Úvod Novinky Samsung sa pokúša o nový spôsob organizácie priečinkov

Samsung sa pokúša o nový spôsob organizácie priečinkov

0

Priznajme si to, užívateľské rozhrania od výrobcov, ktoré nám „vylepšili“ základný Android ako napríklad HTC Sense a Samsung TouchWiz niesu u užívateľov veľmi populárne. Takéto prostredia výrobcovia používajú aby sa vyčlenili od ostatných, aby zaujali. Veci sa začali obracať k lepšiemu po novom HTC Sense 4.0, ktorý je orezaný a TouchWiz Nature UX.

Naštastie, vďaka „otvorenému zdroju“ Androidu sa vždy najde spôsob ako sa dostať ku skutočnému Android zážitku zo stock Androidu. To však neznamená, že výrobcovia so svojimi snahami prestanú aby presvedčili čoraz viac a viac ľudí, že ich UI je to najlepšie a najkrajšie.

 

Podľa formulára, ktorý našiel PatenBolt koncom minulého roka si Samsung podal žiadosť na patent, kde opisuje nový spôsob organizácie priečinkov v TouchWiz-e. Niektoré funkcie, ktoré okrem iného obsahujú aj 3D efekty vyzerajú výborne. Poďme sa na ne pozrieť:

  • Posunutie jednej ikonky aplikácie na druhú ich položí nad seba, čo bude vyzerať ako kôpka karat.
  • Priečinok sa bude otvárať pomocou tapnutia, čo otvorí priečinok v štýle akordiónu a tak isto sa aj zavrie.
  • Ďalšia metóda je keď sa snažíte otvoriť priečinok na sekundárnej obrazovke. Tento krát sa pri otváraní a zatváraní použije 3D efekt a animácia.
  • Posledná metóda je vertikálne skrolovanie, kde skrolujete hore a dole po priečinku, ktorý je priamo na home screene.

Môžete sa pozrieť na všetko čo našiel PatentBolt spolu s ďalšími obrázkami, ktoré lepšie vysvetlia o čo tu vlastne ide.

Súboj medzi výrobcami, ktorý sa snažia byť najlepší vo všetkom čo zahrňuje Android sa už odohráva pekne dlho, no aj zdanlivo malé veci ako jednoduchý 3D efekt pri otváraní priečinku môžu spraviť ten zásadný rozdiel. Či sa takýchto zmien a grafických prvkov vôbec dočkáme nevieme. Možno, že to uvidíme v Galaxy Note 2.

Čo si o tom myslíte vy? Páči sa vám tento koncept?

Zdroj: PatenBolt