Úvod Google I/O Je Asus Nakasi meno pripravovaného Nexus tabletu?

Je Asus Nakasi meno pripravovaného Nexus tabletu?

3

Asus Nakasi je predpokladaný názov pripravovaného Google tabletu o veľkosti 7 palcov. Tieto dohady pridávajú len benzín do už aj tak rozhoreného ohňa, kde sa predpokladá, že pôjde o naozaj populárne zariadenie vďaka jeho špecifikáciám a tak isto aj vďaka jeho cene, ktorá by mala byť veľmi priaznivá. Google Nexus tablet by mal byť priamym konkurentom minuloročného Kindle Fire, ktorý sa predával len za $199.

Dohady o tomto tablete nás ďalej privádzajú k technológii čipu Nvidia Kai, ktorú nám Nvidia predstavila na CES v Januári. Toto zariadenie, ktoré použila Nvidia malo 7 palcov a cenu $199. Obidva fakty napovedajú, že nejde len o náhodu ale o fakt, že môže ísť o Google zariadenie.

Nvidia svoju novú platformu Kai začala propagovať už pred niekoľkými mesiacmi s tým, že ich chip stiahne cenu tabletov dolu a pri tom nebude kompromitovať kvalitu ani výkon. Platforma Kai je založená na Tegra 3 chipe, ktorý majú v sebe tie najvýkonnejšie tablety, takže to nebude žiaden slimák.

Momentálne sme v presvedčení, že pripravovaný Google tablet bude mať nasledujúce špecifikácie:

  • Procesor: štvorjadrový 1.3 GHz
  • RAM: 1 GB
  • Displej: 7 palcov s rozlíšením 1280 x 800
  • OS: Android Jelly Bean
  • Google Chrome špeciálne upravený pre tablet

S radosťou však môžeme povedať, že Google I/O je každým dňom bližšie a bližšie. Táto udalosť sa bude konať medzi 27. a 29. Júnom v San Franciscu a je tu veľká pravdepodobnosť, že Google odhalí práve spomínaný tablet. To by už konečne dalo stop všetkým špekuláciám, ktoré za tie dlhé mesiace vyplávali na povrch internetu.

Zdroj: Netbooknews