Úvod Hry Tip na hru: Machinarium od českého vývojárskeho štúdia Amanita Design aj pre...

Tip na hru: Machinarium od českého vývojárskeho štúdia Amanita Design aj pre Android

2

Známy robot, ktorý sa prediera tvrdým svetom logických hádaniek a minihier zavítal aj na Android. Poďme sa pozrieť ako teda vyzerá táto česká klasika, ktorú pre nás pripravilo štúdio Hothead Games.

Ako som už naznačil, Machinarium sa odohráva vo svete robotov a rôznych zariadení, kde sa k víťazstvu prebojujete pomocou vášho umu a šikovnosti, ktoré budete potrebovať pri rôznych logických hádankách. V príbehu sa stretnete s robotom Josefom, ktorému pri troche šťastia pomôžete zachrániť jeho robotickú priateľku.

Machinarium je skutočne vizuálne príťažlivá hra a to z dôvodu ručnej práce pri maľovaní. Áno, všetká grafika je ručne nakreslená a k celkovému zážitku to pridáva naozaj veľa.

Okrem grafiky si na svoje prídu aj vaše uši. Machinarium v sebe predstaví soundtrack, ktorý vyhral nejedno ocenenie, čo zaručí, že si hru naozaj užijete – a to sme ešťe nezačali preberať tematiku tých všetkých mini-úloh a logických hádaniek, ktoré su tak skvele premyslené.

[youtube]1nBYttZbyO8[/youtube]

Jednou z vecí, ktoré nás však netešia je fakt, že Machinarium si zahráte len na displejoch s rozlíšením 720p, resp. tabletových displejoch, minimálne podľa toho, čo sa píše na Play Store. Okrem iného si pripravte 159 MB miesta pre inštaláciu.

  

Hra sa predáva za €2.99 a ak sa vám páči takýto štýl hry a máte radi logické hádanky (nemyslím tým Horkýže Slíže) tak si určite prídete na svoje a tých pár eur sa oplatí investovať. Pre tých, ktorí by si to chceli najskôr vyskúšať, na tejto adrese si to zahráte úplne zadarmo.

[app]air.net.machinarium.Machinarium[/app]

Zdroj: AndroidPolice