Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung Galaxy S III: Prvé vyskúšanie a pocity

Samsung Galaxy S III: Prvé vyskúšanie a pocity

8

Po mesiacoch pošepkávania a naťahovania sme sa konečne dočkali a zazreli sme nový prírastok do Galaxy rodiny. Unpacked 2012 sa viedol vo veľmi emocionálnom duchu, kde k videám hral živý orchester a vo vzduchu sa niesol len jeden telefón. Nový Samsung Galaxy S3. Poďte sa pozrieť na prvé pocity.

Určite už viete aké sú špecifikácie nového Galaxy S3, no ak si nieste istí, čo očakávať koncom Mája, tak čítajte ďalej.

 

Hardware

Prvé pocity boli zmiešané, hlavne keď sme videli samotný tvar telefónu. Podľa všetkého je vymodelovaný do tvaru okruhliaku (riečnej skaly) a celkovo bola príroda veľkou vecou pri včerajšom predstavovaní. Namiesto inšpirácie z Galaxy S II sa dizajnový tím rozhodol si za zariadenie svojej inšpirácie vybrať Galaxy Nexus.

Podobne ako Galaxy Note aj Galaxy S III prichádza s HD Super AMOLED 720p displejom, no keďže je kúsok menší – 4.8 palca – tak všetko vyzerá oveľa čistejšie a ostrejšie. V miestnosti, kde sa Galaxy S III skúšal bolo veľmi citeľné umelé osvetlenie, no napriek nemu nebol absolútne žiaden problém pri pozeraní sa na displej, čo znamená, že problém nebudete mať ani vonku.

Telefón sa v ruke drží naozaj skvele, s váhou len 133g a šírkou len 8.6mm. Pod kapotou nájdete 1GB RAM a štvorjadrový procesor aby išlo všetko tak rýchlo, ako to len ide. Vzadu nájdete 8 MP zadnú kameru, ktorá vyzerá výborne, aj napriek tomu, že veľa ľudí čakalo 12 MP. Galaxy S III má zadný kryt, ktorý sa dá odpojiť, čo znamená, že baterka je tak isto vymeniteľná. Pod krytom sa nachádza aj microSD slot a micro SIM slot.

Nový Galaxy S III si zo začiatku budete môcť kúpiť so 16 alebo 32 GB a 64 GB model sa pridá k rodinke trochu neskôr. Ak vám dôjde v telefóne miesto, tak si kľudne môžete zakúpiť microSD kartu a toto miesto rozšíriť. Podľa posledných správ sa dokonca Samsung dohodol s Dropboxom a dostanete k nemu až 50 GB voľného miesta.

[youtube]UZo-cSPrcjI[/youtube]

 

Príslušenstvo

Ak stále máte pár drobných, ktoré chcete minúť spolu s novým telefónom, tak ich pravdepodobne miniete na rôznom príslušenstve.

Jedna z tých zaujímavejších vecí bol dok pre bezdrátové nabíjanie, ktorý si Samsung označil ako prvý svojho druhu, no je veľmi podobný k Touchstone, ktorý bol dostupný pre Palm Pré telefóny. Bezdrátové nabíjanie je pre mňa jeden z najväščích pokrokov, hlavne preto, že večné šaškovanie s káblami mi už ide pekne na nervy.

Medi ďalším príslušenstvom nájdete aj „flip cover“ pre chránenie displeju, dokovaciu stanicu na stôl a do auta a HDMI adaptér.

 

Software

Aby sa Samsung odlíšil od konkurencie, pribalil k svojej novej vlajkovej lodi pár zaujímavých sofwarových funkcií, ktoré nenájdete v žiadnom inom Android 4.0 zariadení.

Jedna z vecí, ktorá bola predstavená pri rozbalení zariadenia bol S Voice. Človek, ktorý túto funkciu uvádzal vedel hlasom Galaxy zobudiť a prikázal mu aby spustil foťák. Je to teda priama konkurencia Siri od Apple.

Ďalšou vecou, ktorú Samsung predstavil spolu so svojím novým zariadením je AllShare, pomocou ktorej môžete zdieľať čokoľvek čo máte na displeji s ďalšími smartphonmi alebo to pomocou dongle bezdrátovo prenášať do TV.

[youtube]BBtYbrKl8FE[/youtube]

 

Záver

Počas času, ktorý som strávil so Samsung Galaxy S III som bol celkom milo prekvapený tak hardwarom ako aj softwarom. Aj keď je pre veľa ľudí prekážkou väčší displej, tak som nemal akýkoľvek problém s ovládaním. Tenký dizajn sa osvedčí hlavne keď si ho budete chcieť dať do vrecka.

V kombinácii so skvelým hardwarom a naozaj unikátnymi softwarovými funkciami som zostal bez obáv, že nový Galaxy S III bude tak populárny ako jeho predchodca. Aby sme si ho mohli kúpiť, budeme musieť počkať do konca Mája a pripraviť by ste si mali niečo okolo €600. Ako ste na tom vy? Chystáte sa na toto zariadenie alebo ste spokojní so svojim momentálnym?

Zdroj: AndroidPolice