Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung Galaxy S III: Prichádza „konečne“ skutočne inteligentný mobil?

Samsung Galaxy S III: Prichádza „konečne“ skutočne inteligentný mobil?

0

Mesiace klebiet, dohadov a výmyslov na rôznych technologických portáloch sa konečne skončili. Včera sa oficiálne predstavila nová pecka a pokračovanie najúspešnejšieho Galaxy S II Android smartfónu. Inžinieri a dizajnéri zo spoločnosti Samsung si dali záležať a výsledkom ich práce je skutočne inteligentný mobil s umeleckým nádychom. 

Zatiaľ čo ostatné smartfóny na trhu predstavujú spojenie mobilného zariadenia na volanie, smskovanie, mailovanie, surfovanie s funkciami hracej konzoly a fotoaparátu, Samsung Galaxy S III dopĺňajú skutočné inteligentné možnosti, ktoré ponúknu užívateľovi pohodlie a jednoduchosť. Podstatu vystihuje už aj samotný slogan „Designed for Humans“.

 

V čom teda dokáže očariť užívateľov nová vlajková loď spoločnosti Samsung? Inovácie a technologické pokroky posunuli Galaxy S III opäť kúsok dopredu. Vďaka jeho interakcií s majiteľom, respektíve s osobou, ktorá ho ovláda, dokáže prispôsobiť zapnutie/vypnutie displeju, senzor sníma pohyb očí a podľa toho určí, či ma šetriť energiu alebo je na displej zameraná určitá pozornosť. Táto funkcia dostala jednoduchý názov „Smart stay“. Ďalšou zaujímavosťou je „Direct call“, ak sa teda rozhodnete pri písaní textovej správy dotyčnému zavolať, stačí priložiť Galaxy S III k uchu a smartfón automaticky vytočí číslo daného kontaktu. V prípade zmeškaného hovoru, textovej správy vás „Smart alert“ upozorní vibráciou, keď uchopíte smartfón do rúk.

 

Osobne ma zaujala možnosť pozerať video a zároveň napríklad esemeskovať, chatovať, či surtfovať na internete. Video je jednoducho len zmenšené a stále na vrchu. Nechýba ani konkurencia Siri od kalifornského jabĺčka, „S Voice“ ponúkne hlasové ovládanie smartfónu, alebo vyhľadávať informácie napríklad o počasí pomocou hlasových pokynov. Po zachytení fotografie s tvárami vašich priateľov dokáže Galaxy S III určiť ktoré, ktorému patria a ponúkne tak jej zdielanie s osobami na zábere napríklad prostredníctvom sociálnych sieti. Skutočný hypochonder si príde tiež na svoje, „S Health“ sa postará o monitorovanie zdravotného stavu pomocou rôznych snímačov.

Všetky tieto funkcie majú priniesť zákazníkom do rúk najinteligentnejšie mobilné zariadenie, ktoré budeme môcť po 29. máji nájsť v obchodoch. Uvidíme podľa reakcií prvých majiteľov, aký bude skutočne Galaxy S III v praxi, pretože u väčšiny z nás zatiaľ splnila táto novinka viac, ako sa očakávalo.