Úvod Neprehliadnite vlavo Prvý quad-core smartfón od LG sa chystá do Európy

Prvý quad-core smartfón od LG sa chystá do Európy

1

Aj keď je momentálne „na očiach“ verejnosti hlavne vlajková loď Samsungu, Galaxy S3, alebo poprípade taiwanský One X, výrobca LG by im rád ukrojil zo slávy svojím modelom Optimus 4X HD.

Toto zariadenie sme mohli stretnúť prvý krát na podujatí Mobile World Congress v Barcelone začiatkom roka a od vtedy bolo okolo neho trošku ticho. Až do teraz. Spoločnosť oznámila dostupnosť tohto modelu na európskom trhu v júni a prípadný záujemcovia zo spojených štátov si budú musieť ešte nejaký čas počkať.

 

 

A čo si vlastne LG pre nás nachystalo? V prvom rade na vás vykukne 4,7 palcový kapacitný IPS LCD displej s rozlíšením 1280 x 720 pixelov. Pod kapotou sa nachádza čip Tegra 3, ktorý sa určite postará o maximálnu dávku výkonu, ďalej je zariadenie vybavené 1 GB pamäťou RAM, 16 GB internou pamäťou (+microSD slot) a fotoaparáty majú hodnoty 8 Mpix a čelný 1,3 Mpix. Batéria má kapacitu 2140 mAh a software v podobe Androidu 4.0 ICS netreba ani spomínať.

Dizajn je v celku slušný a aj keď sme zazreli zariadenie v bielej farbe, dodávané bude zo začiatku v klasickej čiernej a alternatíva príde až neskôr. Výrobca úpenlivo tají cenu, ale práve tá zohrá v úspešnosti modelu veľkú rolu. Myslíte si, že tento smartfón dokáže konkurovať na trhu Samsungu Galaxy S3 alebo HTC One X, a získa si popularitu užívateľov?

[androidauthority.com]