Úvod Aplikácie Weatherwise: Počasie, ktoré ohúri nielen vás

Weatherwise: Počasie, ktoré ohúri nielen vás

1

Pohľad na pripravovanú službu Google, Google Drive nebola jediná vec, ktorá ma včera pri vývojárskej konferencii zaujala. Zaujala ma tak isto jedna z diskutovaných aplikácií, Weatherwise.

Ako by ste pravdepodobne predpovedali, poskytuje predpoveď počasia pre lokalitu podľa vášho výberu. Na výber máte 24 hodinovú ale aj týždňovú predpoveď.

 

Čím je odlišná?

Ďalšia otázka, ktorú si môžete položiť je, čím je táto aplikácia až tak iná od tých ďalších na Play Store. Odpoveď je jasná, grafika. Animácie sú krásne s niekoľkými rôznymi podmienkami (vývojár oznámil zhruba 20), od búrky až po kľudný západ slnka. Autor sa s aplikáciou skutočne vyhral a do animácie zahrnul aj jav zvaný paralaxa (kto má záujem vedieť o čo ide, tak wikipédia je váš kamarát) :-)

Vývojár tejto aplikácie má taktiež monetizačné plány a tak nastavil cenu témam (momentálne je ich 5) po $0,99. To je veľmi dobrý ťah, hlavne pre nás koncových užívateľov, keďže nám túto úchvatnú aplikáciu nebudú kaziť nepekné reklamy, narozdiel od 1Weather kde som už niekoľko krát mal možnosť si zakúpiť modrú pilulku.

Weatherwise prichádza aj s widgetmi, na výber máte veľkosti 4×4 alebo 4×1.

 

Čo nám ešte chýba?

Prvou vecou, ktorú vytkli aj vývojári je živé pozadie. Bolo by to senzačné no a taká pekná aplikácia si jedno také pozadie rozhodne zaslúži (aj keď osobne živé pozadia nepoužívam).

Ďalšou vecou, ktorú vytkli vývojári je to, že tlačítka sú primalé. Občas máte problém kliknúť tam či tam. Nevidím to ako vec, ktorú by neopravili z dňa na deň.

Posledná vec, ktorá nám prišla na um, je spojenie času a počasia. Beautiful Widget túto možnosť má a je to fantastické. Bohužiaľ, Weatherwise s touto vychytávkou neprišiel a tak si zatiaľ ponechám to, čo mám.

Celkovo je to jeden výborný projekt, ktorý znovu položí latku vysoko pre všetkých dizajnérov, ktorých zaujímajú mobilné zariadenia. Keď si spomeniem na počasie na Windows Mobile 6.5 tak mi len prebehne mráz po chrbte.

 

Galéria

[nggallery id=115]

[app]com.localwisdom.weatherwise[/app]