Úvod Neprehliadnite vlavo Výkon hodný dnešnej konzoly na mobiloch už v roku 2014?

Výkon hodný dnešnej konzoly na mobiloch už v roku 2014?

0

Mike Rayfield z Nvidie bol včera v Seattle, kde rozprával o evolúcii grafických čipov, ktorá sa viac zameriava na mobilné zariadenia. Pred pár rokmi PC zmanenal počítač s aspoň 30 centimetrovým monitorom, fyzickou klávesnicou a pripojením cez kábel. Dnes je všetkému inak a čo nám prinesie budúcnosť?

Nvidia rozhodne vie čosi aj o počítačoch a notebookoch, keďže už dlhú dobu vyrába pre PC a notebooky grafické čipy. V posledných rokoch sa rozhodla zainvestovať aj do mobilných zariadení.

S takýmto odhodlaním a investíciou, ktorá má v sebe potenciál trávi Nvidia veľa času tak ako zdokonaľovaním výkonu, tak aj výdrže batérie. Architektúra grafického čipu Tegra 3 (4+1) priniesla lepší výkon a zvýšenú výdrž batérie až o 40%. Ale čo budúcnosť? Dočkáme sa niečoho lepšieho alebo budú smartphony stále len mobilmi na ktorých si zahráme len Angry Birds a mobilné verzie Simsu?

Mike ukázal to, čo sme všetci chceli vidieť. Predpokladaný výkon mobilných čipov v porovnaní s dnešnými konzolami ako napríklad Xbox 360. O dva roky by sme sa teda mohli dočkať výkonu o akom dnes len snívame.

Na konci prezentácie sa k Mikovi pridali aj Chop Sineni z Phosphor Games Studios a Brett Seyler z Kerosene Games, ktorí momentálne pracujú na upravenej verzii Dark Meadow: The Pact a Bounty Arms THD. Zatiaľ čo vieme, že hra Dark Meadow je dostupná na iOS, tak z obrázku jasne vidíme, že Tegra 3 prinesie omnoho viac detailov.

Robert Nazarian zo serveru talkandroid.com prišiel so zaujímavou otázkou. Myslíte si, že je konzolám koniec? Čoraz viac a viac príležitostných hráčov si radšej zahrá nejakú tú hru na svojom smartphone alebo tablete. Čo si teda myslíte vy? Naozaj zvoní konzolám umieračik?

Zdroj: TalkAdndroid