Úvod Aplikácie Google Drive spustený: 5 GB voľného miesta pre všetkých!

Google Drive spustený: 5 GB voľného miesta pre všetkých!

0

Jeden z najhoršie utajovaných projektov je konečne tu – Google Drive, cloud služba od Googlu bola dnes oficiálne spustená. Táto služba ponúka 5 GB voľného miesta s možnosťou upgradu až na kapacitu 16 TB.

Keďže je to Google, tak vhľadu je ako by ste si už možno mysleli veľmi pekný, môžete si ho pozrieť na adrese drive.google.com. Tak isto ako ostatné cloud služby, ako napríklad Dropbox, Google Drive slúži na správu synchronizovaného obsahu (vrátane Google Docs), tak isto ako nahrávanie nových súborov a zdieľanie ich medzi ďalšími používateľmi Drive.

Na výber je tak isto aj úplne nová aplikácia, ktorá nahrádza starú aplikáciu Google Docs a ponúka možnosť nahrávania obsahu z Android zariadenia priamo na Drive. Na výber máte dokonca aj foťák v štýle Google+ aby ste nemali problém so zdieľaním vašich fotiek. Aplikáciu si môžete stiahnuť hneď teraz z Google Play Store (ak máte Google docs tak stačí aktualizovať) alebo pomocou odkazu na spodku článku.

Na strane desktopu je Google Drive synchronizačná aplikácia podobná Dropboxu. Váš Google Drive sa objaví ako špeciálný priečinok na počítači, z ktorého môžete ovládať obsah v cloude. S integráciou do Windowsu nebudete mať žiaden problém.

[singlepic id=862 w=620 h=413 mode=watermark float=]

V oznámení na ich oficiálnom blogu sa zamerali na možnosti spolupráce, ktoré táto služba ponúka, tak isto ako možnosť vyhľadávať viac než text v dokumente alebo tabuľke. Drive podľa všetkého zahrňuje OCR (optical character recognition) spolu s rozpoznávaním obrázkov, niečo podobné ako Google Goggles a Google Vyhľadávanie v obrázkoch, čo znamená, že môžete vyhľadávať podobné obrázky k vášmu obrázku.

 

Cenník Google Drive

  • Všetci dostanú 5GB
  • 25 GB stojí $2.49 (zhruba €1.89) na mesiac
  • 100 GB stojí $4.99 (zhruba €3.80) na mesiac
  • 1 TB stojí $49.99 (zhruba €37.9) na mesiac
  • V ponuke je aj možnosť pre väčšie spoločnosti s limitom až 16 TB
  • Ak sa rozhodnete pre platené miesto, tak váš Gmail automaticky dostane 25 GB

 

Video

[youtube]wKJ9KzGQq0w[/youtube]

[app]com.google.android.apps.docs[/app]