Úvod Neprehliadnite vlavo Chyba displeja HTC One X: Je to skutočne také vážne?

Chyba displeja HTC One X: Je to skutočne také vážne?

19

Keď si zoberiete mobilné zariadenia alebo zariadenia celkovo, tak sa bohužiaľ celkom často stretnete so zlým dizajnom alebo zníženou kvalitou. Vyzerá to tak, že nezáleží, že koľko hodín sa strávilo testovaním zariadenia, vždy je tam tá možnosť, že sa niečo prehliadne.

Áno, je to celkom na nič, hlavne keď miniete svoje ťažko zarobené peniaze na niečo, čo sa musí držať v špeciálnej polohe aby to vôbec malo signál (presne touto chybou trpel iPhone od Apple)

HTC však taktiež nieje nováčikom čo sa týka dizajnových chýb. V minulosti sa médiami šírili „škandály“ ako keď mal Nexus One problém s multitouchom alebo zle upevnené displeje EVO 4G spôsobovali, že sa vytvárali praskliny okolo krajov. Podobné záležitosti sa veľmi ľahko prehliadnu a teraz sa zdá, že si v HTC dobre zavarili. Ich vlajková loď, HTC One X má problémy.

Server Cnet dnes informoval, že HTC One X pravdepodobne trpí  zlou kvalitou výroby a keď (za extrémnych podmienok) pritlačíte prst na kraj displeju, tak spôsobíte zmeny vo farbách po jeho boku. A nie su to také zmeny ako na notebooku, keď pritlačíte prst o displej, ktorý sa potom dotkne vrstvy LCD a to spôsobí zmenu farieb.

Najskôr som si nemyslel, že je to také vážne. Aj keď svoj telefón používam celkom často aj pri intenzívnych hrách ako Shadowgun, tak sa toho displeja až tak nedotýkam, hlavne nie po bokoch. No a keď si to máme postaviť do perspektívy, tak na väčšine telefónov dosiahnete podobný efekt, keď na displej zatlačíte dostatočnou silou.

Natasha Lomas, reportérka zo Cnet však popísala oveľa vážnejší problém. Písala o tom, ako jednoduché pevné držanie telefónu môže spôsobiť nechcené označovanie na displeji bez toho aby sa displeju vôbec dotkla. Na videu vidíte časť problému.

[youtube]ExXfmctuyUA[/youtube]

Keď sa táto chyba predstavila Danuelovi Hundtovi, kreatívnemu riaditeľovi dizajnového poradenstva HTC, tak spomenul, že spoločnosť by to „nikdy nedovolila distribuovať“. Jedinou otázkou teda zostáva, že či sa táto chyba vyskytuje len na demo jednotkách, ktoré sa zasielajú novinárom alebo či sa s ňou stretneme aj v telefónoch, ktoré si budeme môcť kúpiť.

 

Aktuálna cena HTC One X

Graf ceny produktu HTC One X poskytuje server Heureka.sk
Zdroj: Phandroid