Úvod Neprehliadnite vlavo Úvaha: Prečo sa nám nepáči vzhľad Google Play Store a návrh ako...

Úvaha: Prečo sa nám nepáči vzhľad Google Play Store a návrh ako ho upraviť

2

Nieje žiadnym tajomstvom, že mobilné prostredie Google Play Store by sa mohlo trošku zmeniť. Na internete sa ako búrka ztrhla diskusia, ktorá kritizuje mobilné prostredie a komentuje ho ako úplný neporiadok. Ďalší zas pripomínajú, že takýto dizajn je mimo štandardov Googlu a ich obvykle veľmi čistého dizajnu. 

 

Čo je zlé

Na Google Play Store je zlých viac vecí, ktoré sa mi okamžite nepáčia. Prvá a asi aj najvážnejšia je, že celé toto prostredie nijak nekorešponduje s tým, o čo sa Google doteraz snažil s ich inými službali ako Gmail, Reader, Google Plus a ďalšími, ktoré sú uhľadené, pôsobia organizovane a čisto. Na druhej strane je Google Play tmavý, neprehľadný a plný zbytočností.

  

Okrem iného je celý spôsob zobrazovania aplikácií, ako napríklad Angry Birds Space veľmi hektické. Vôbec neviem kam sa skôr pozrieť a to, že nám chcú ukázať veľa vecí naraz sa im rozhodne nepodarilo. Moju pozornosť by som dokonca nevenoval ani veľkému Angry Birds Space obrázku ak by som nevedel o akú hru ide.

Keď sa preklikáte k aplikáciám, tak sa ocitnete v úplne inom svete, ktorý sa vôbec nepodobá na titulku Google Play a tak celý zážitok pôsobí oddelene a nie ako celok.

 

Ako to opraviť

Zatiaľ čo je jednoduché tu stáť a kritizovať dizajn, veľa z vás si možno pomyslí, že len kritizujeme a že nevieme prísť s ničím konštruktívnym. Redaktor amerického webu AndroidPolice pripravil zaujímavý návrh dizajnu Google Play Store. Poďme si teda ukázať, že s čím prišiel a či to vôbec rieši problém, s ktorým sa každodenne musíme popasovať.

Hlavná obrazovka

 

Kategórie

   

 

Informácie o aplikácii, hre, hudbe a filme

   

 

Slovo na záver

Celkovo si myslím, že by Google mal zjednotiť svoje dizajny a nenechať to len na náhodu, ktorá je asi taká úspešná ako pribalené vši k šampónu proti nim. Okrem iného by teda mal investovať svoj čas na poriadny výskum a takto priblížiť to, ako mobilné prostredie pôsobí aspoň na úroveň svojho webového projektu. Liam Spradlin, človek zodpovedný za nový koncept dizajnu priznal, že rozhodne nerieši všetky problémy, no musím s ním súhlasiť, že to takto vyzerá oveľa lepšie, prehľadnejšie, čistejšie a viac organizovane ako pred tým. A keď sme už u toho, kde sú tie časy keď mi na home screene svietila ikonka Android Marketu a po kliknutí som sa nedostal na čiernu obrazovku plnú kachličiek, ktoré dokopy nedávajú žiaden zmysel.

Ako ste na tom vy? Páči sa vám ako teraz Google Play Store vyzerá alebo by ste radi videli zmenu?

Zdroj: AndroidPolice

Ďakujeme Liamovi Spradlinovi za poskytnuté obrázky a navrhnutý dizajn. -AndroidPortal.sk
 

[poll id=“8″]