Úvod Aplikácie TSF Shell 3D: Revolúcia medzi launchermi?

TSF Shell 3D: Revolúcia medzi launchermi?

1

Keď sa v Decembri objavilo na internete propagačné video na Launcher TSF Shell 3D, mnohí redaktori tak aj obyčajný čitatelia vraveli, že by sa mohlo jednať o revolučný launcher. Musím priznať že aj mňa ako skeptika v takýchto tvrdeniach video prinajmenšom zaujalo.

Predsa to čo na videu dokázal tento launcher je skoro až neuveriteľné, mnoho efektov, animované widgety, neobvyklé scrollovanie medzi obrazovkami, laso na označenie viacerých ikoniek na ploche. Jednoducho po vzhliadnutí toho videa si mnoho užívateľov tradičných launcherov ako Launcher pro, Go Launcher alebo ADW Launcher pripadali ako by ich obľúbené prostredie pochádzalo z minulého storočia.

Video bolo predstavené v Decembri minulého roku. Teraz je už Marec a TSF Shell 3D je v Markete od 29.2 na predaj. A čo nikto asi nečakal je, že cena je viac než vysoká a to 12.51€. Musím priznať že táto cena za launcher naozaj nie je malá a prekonáva aj doteraz najdrahší launcher a to SPB Shell 3D, ktorý stojí 10.45€. Mnoho záujemcov teda odradí už len cena.

Ja som sa odradiť nedal, lebo som ho jednoducho musel skúsiť. Ešte počas sťahovania, som si vravel že ho asi vrátim, lebo predsa niečo tak vizuálne prepracované, nemôže ísť plynulo na mojom mobile ( ZTE Blade, CyanogenMod 7). Ale opak bol pravdou, aplikácia ma hneď prekvapila svojou až neuveriteľnou plynulosťou. Ani jedno seknutie, zaváhanie či zamrznutie. Som naozaj prekvapený, to znamená, že sa začalo ostré testovanie.

 

 

Pozitíva

Pri pohľade na obrazovku ma ako prvé napadlo vyskúšať listovanie medzi obrazovkami, ktoré sa nevykonáva obvyklým spôsobom ale kliknutím na tlačidlo v ľavom dolnom rohu obrazovky a následným posunom po miniatúrach obrazoviek, zaujímavá vychytávka. Následne som skúšal zmenu typu scrollovania v ponuke aplikácií, ktorá sa vykonáva priamo kliknutím na ikonku na vrchu ponuky. Po kliknutí sa nám vysunie ponuka možností , kde sú ikonkami zobrazené tipy scrollovania. Zaujímavá je taktiež možnosť využitia lasa na označenie viacerých ikoniek na ploche a následná ponuka akcií ktorá sa objaví hneď pod prstom alebo na mieste posledného dotyku resp. spojenia lasa. Celkom praktická je taktiež bočná lišta, ktorá sa otvorí po potiahnutí ikonky na ľavej strane displeja. Táto ikona sa mení podľa toho, čo máte otvorené v lište, nakoľko sa tam nachádzajú 4 záložky a to obľúbené aplikácie, widgety (ale iba natívne poskytované ako doplnok TSF Shell 3D) a záložka s mini obrázkami na spestrenie plochy. Posledná ale o to praktickejšia záložka je so skratkami, napr. na zapnutie Wi-Fi alebo Bluetooth ( táto záložka bola pridaná výrobcom v aktualizácii na verziu 1.3). Taktiež pozícia ikony na vyvolanie bočnej lišty sa dá ľubovoľne posúvať po ľavej strane displeja. Výrobca v aktualizácii na verziu 1.3 pridal možnosť použitia témy, zatiaľ len jednej, volá sa TSF Shell Theme Box. Tému je potrebné stiahnuť z Play Store a nainštalovať ako každú inú aplikáciu a následne v záložke themes spustiť.

Zatiaľ to vyzerá celkom dobre, no nebudem len chváliť. Teraz príde tá negatívnejšia časť.

 

Negatíva

Prvá chyba je, že sa nedá nastaviť hlavná obrazovka na ktorú by sa dalo vrátiť po stlačení home tlačidla. Ďalej chýba spodná lišta, kde by boli rýchle voľby na kontakty, vytáčanie, správy a prehliadač, ale to z časti kompenzuje bočná výsuvná lišta ale nie je to také rýchle, no dá sa na to zvyknúť. Pre mňa sú to zatiaľ všetky negatíva, ktoré verím, že časom vývojári odstránia. Zatiaľ to vyzerá na kvalitnú podporu, nakoľko už bolo vydaných 5 aktualizácií aplikácie. Dúfam že v TSFUi budú pokračovať v nastolenom trende častých aktualizácií.

 

Záver

TSFUi prinieslo na trh launcher, ktorý je perfektne graficky spracovaný aj keď použitá grafika nemusí každému vyhovovať, no dá sa zmeniť použitím tém. Funguje naozaj perfektne aj na low end mobiloch čo je veľká výhoda, lebo ako všetci vieme, tak niektoré launchery sú na slabších zariadeniach takmer nepoužiteľné. Pri tvorbe boli použité naozaj inovatívne nápady, ktoré ale ešte niesu dotiahnuté dokonca. To sa dalo čakať, predsa je to ešte len začiatok vývoja. Musím zhodnotiť že sa jedná o aplikáciu s veľmi veľkým potenciálom, čiže neostáva nič iné ako dodať, že sa teším na to, čo nové pre nás vývojári prinesú.

 

Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SYzYQ6YtepU[/youtube]

 

Galéria

[nggallery id=88]
[app]com.tsf.shell[/app]