Úvod Neprehliadnite vlavo Prvé autorádio s Androidom!

Prvé autorádio s Androidom!

2

Čo by ste povedali na to, kedy ste si na svojom dotykovom autorádiu behom čakania v zápche skontrolovali maily, pozreli počasie alebo alebo hodili status na Facebook? Vďaka spoločnosti Clarion to nebude v blízkej budúcnosti problém.

Nový automobilový stereo systém od tejto spoločnosti s názvom Mirage je totižto vybavený Androidom 2.2 Froyo, a ak máte Android máte predsa aj aplikácie. Predstavte si, že by ste si aktualizovali firmware autorádia podobne ako na vašom smartfóne, alebo napríklad využívali aplikáciu Sports Tracker, ktorá by zaznamenávala vašu trasu na mape, čas a priemernú rýchlosť, aj keď jazda v aute po meste veľmi „sports“ nie je.

 

 

Autorádio bude kompatibilné s SD kartami, USB kľúčmi a Bluetooth no na CD slot zabudnite. Výskumný tím spoločnosti Clarion povedal, že absencia slotu pre CD robí autorádio spoľahlivejším a trvalejším, pretože nebude obsahovať žiadne mechanické komponenty, ktoré by sa mohli časom opotrebovať alebo poškodiť. Koniec koncov technológia CD-čiek ide prinajmenšom pomaly do dôchodku, ak už tam nieje.

 

Mirage systém je priateľsky naklonený aj pre výrobky Apple, takže nebude problém ani s pripojením vašeho iPodu a iPhonu. Existuje však ešte pár otázok ohľadom ovládania na volante alebo cúvacej kamery, na ktorých musí Clarion popracovať. Samotný prístroj sa môže pochváliť 6,5 palcovým LCD displejom a najskôr sa asi objaví v automobiloch General Motors a Nissan.

 

 

 

[androidauthority.com]