Úvod Neprehliadnite vlavo Google čelí žalobe od obyvateľov Kalifornie

Google čelí žalobe od obyvateľov Kalifornie

9

Android a súdne spory idú spolu ruka v ruke. Väčšinu sa súdne konania dejú na základe patentových práv, ktoré si každý dôkladne chráni. Ale tento spor je iný a v celku zaujímavý.

Dodd Harris a Stephen Sabatino žalujú Google na základe ich nespokojnosti  s 15 minútovým limitom na vrátenie zakúpenej aplikácie alebo hry z Play Store s tým, že je to nespravodlivé a často nemajú dostatok času na požiadanie o spätnú platbu. Nie je to prvý krát čo má Google problémy s týmto limitom, pretože Google čelil pokute od taiwanskej vlády, ktorá požadovala až 7 dňovú lehotu na vrátenie peňazí. Google sa vyjadril, že jednoducho nebude predávať aplikácie v tejto krajine za daných podmienok.

Ťažko povedať na koho stranu sa postaviť. Ja osobne som s limitom 15-tich minút nikdy problém nemal, ale je pravda, že aplikácie a hry sú dnes dátovo čoraz objemnejšie a rozsiahlejšie, a ich inštalácia a celkové zoznámenie a pracovanie s nimi neraz zaberie viac času ako je daný interval na vrátenie peňazí. Asi by bolo vhodnejšie pouvažovať nad limitom 1 hodiny, alebo možno aj viac. Čo si myslíte vy?

 

[phandroid.com]